• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2018

12:26

OVAKO JE GOVORILA MILENA: Najlepše, u pravoj komediji jeste - pobeda života!

Kultura

OVAKO JE GOVORILA MILENA: Najlepše, u pravoj komediji jeste - pobeda života!

Podeli vest

Odlazak Milene Dravić rastužio je ljude u Upravi festivala u Jagodini, ali i sve Jagodince koji su je gledali na "Danima komedije" u ovom gradu

Dobitnica nagrade "Zlatni ćuran" 2012. za životno delo, Milena Dravić je bila zaštitni znak glumačke profesije i najomiljeniji glumački lik u velikoj Jugoslaviji, izjavio je Tanjugu Dobrica Milićević, umetnički direktor "Dana komedije".

- Iza nje stoje antologijske uloge - rekao je Milićević.

Podsetio je da je ove godine u okviru pratećeg programa festivala, 24. marta u Narodnoj biblioteci "Radoslav Nikčević" u Jagodini promovisana monografija i prikazan dokumentarni film o Mileni Dravić.

Glumica nije prisustovala tom događaju, ali je poslala pismo u kome je napisala: "Volela bih da sam sa vama, ali nisam trenutno u mogućnosti. Biće sve dobro, nadam se, da ćemo se, verujem, ponovo sresti".

(VIDEO) NA NEBU NEĆE BITI PREKOBROJNA! Ko je bila Milena Dravić, legendarna srpska glumica

U pismu, koje je pročitano na promociji i koje je pozdravljeno dugim aplauzom, pri čemu su učesnici promocije stajali, bilo je i suza, a Dravić je napisala: "Vežu me lepa sećanja za ovaj festival, a "ćuran mi je posebno draga nagrada, između ostalog jer je za komediju".

- Možda bih slobodno mogla reći, najozbiljnije, njeno visočanstvo, komediju, žanr kome sam posvetila dobar deo karijere. Skretala sam na to pažnju, a skretaću i dalje. Ozbiljan je to žanr, žestok i dubok. Čak uzvišen. Doduše, danas sve i svašta sebi dozvoljava da se komedijom nazove, ali nije ni mesto ni vreme da se time bavimo - napisala je Milena tada. 

- Najlepše, u pravoj komediji jeste - pobeda života - zaključila je velika glumica.

Dravić je na "Danima komedije" koje se u Jagodini tradicionalno održavaju od 1972. godine, od 20. do 27. marta, tri puta nagrađena za glumu statuetom "ćuran": 1987. godine za ulogu "Ljubičice" u predstavi "Ptic i Ptica" Slobodana Stojanovića, u režiji Dejana Mijača i u izvođenju Zvazdara teatar. 

Za ulogu gospođe Šmit u predstavi "Chelava pevačica", režija Jagoš Marković u izvođenju Kreuševačkog pozorišta 1998. godine, i 2011. godine za ulogu Mod u predstavi Kolina Higinsa "Harold i Mod", režija Milan Karadžić u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sveta

pre 5 godina

da li je moguce da zubati Dragan stavi vest o smrti MILENE DRAVIC u rubriku ZABAVA,,,DAL JE MOGUCE DA JE TOLIKI ZLIKOVAC,,znam da je srbomrzac,,doduse znam i da je nepismen osnovac,,,al ovo,,,ovo ne mogu da verujem,,,

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija