• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer/N. S.

29.10.2024

17:01

Ovaj jedan hleb dovoljan za slavu sa 40 gostiju! Novosađanin rešen da uđe u Ginisovu knjigu!

N.S. /Privatna arhiva

Srbija

Ovaj jedan hleb dovoljan za slavu sa 40 gostiju! Novosađanin rešen da uđe u Ginisovu knjigu!

Podeli vest

Lazar Kupreski iz Novog Sada osvojio je prijatelje i sugrađane veknama hleba od čak 22 kilograma! I to, kako kaže, ne zarad reklame, već za jelo!

Hleb je domaći, od uobičajenih sastojaka, hrskave korice, a pokazalo se da je "ovako veliko pakovanje" i ekonomično. 

- Jedan komad dovoljan je za slavu sa oko 40 gostiju! Mnogi pomisle da od ovako velikog hleba ostane viška, ali to se ne dešava! - kaže Lazar, koga smo upoznali na gastro manifestaciji Fenseraj ukusa u Novom Sadu. 

Za takve manifestacije je počeo da pravi ovaj hleb. 

Foto: N. S.

Vekna od 22 kilograma

 

- Ideju za pravljenje ovih džinovskih vekni dobio sam od jednog starijeg pekara, a najveće hlebove prodavao sam, najpre u Turiji i to na čuvenoj Kobasicijadi, jer sam, pre svega mesar - otkriva Lazar. 

I u pravljenju i kobasica i  hleba pridržava se tradicionalne procedure i da zato nema greške! 

Foto: N. S.

Lazar Kupreski i mesar i pekar

- Da bi hleb bio ukusan i imao teksturu kao hlebovi koji su se nekada pravili, proces traje bukvalno 24 sata! Zamesi se, pa se premesi, onda to testo odleži u komori, a potom se stavlja u kalup. Na samom kraju procesa testo još dva sata stoji u komori za podizanje - objašnjava ovaj rođeni Mošorinac.

Foto: N. S.

Dve kriške hleba, mast i aleva

 

Džinovski hleb uvek mesi kada gostuje na gastronomskim manifestacijama, i ističe da ne odbija ni porudžbine. 

- Znaju već ljudi, tako da ima i porudžbina. Za veselja, za slave, odličan je - kaže Lazar i nudi da probamo njegov "kraljevski hleb". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!
Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!

Srbija je na pravom putu, a u budućnosti treba da obezbedi vrhunsko obrazovanje na fakultetima u saradnji sa vodećim univerzitetima širom sveta i izgradi data centre kako bi bila konkurentna na međunarodnom nivou, izjavio je američki profesor ekonomije, akademik i svetski priznati geopolitički analitičar Džefri Saks u intervjuu koji je vodio ministar finansija Srbije Siniša Mali.

25.12.2025

14:03

Hronika

Planeta

Zabava

Praznični program stiže na Superstar TV
Kultura

Praznični program stiže na Superstar TV

Superstar televizija će tokom predstojećih novogodišnjih praznika publiku iznenaditi novim kinematografskim hitovima, namenjenim zajedničkom okupljanju i zabavi za sve generacije.

25.12.2025

11:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set