• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. N.

28.10.2024

16:49

(VIDEO) Ko bi mu dao 50? Rođendanska žurka u Zoo vrtu u Beogradu! Elmar dobio i tortu!

Beozovrt

Srbija

(VIDEO) Ko bi mu dao 50? Rođendanska žurka u Zoo vrtu u Beogradu! Elmar dobio i tortu!

Podeli vest

U Beograd je došao u kasnim tridesetim, odomaćio se u "novoj kući" a danas mu je okruglo 50!

Borneo orangutan, Elmar rođen je 28. oktobra 1974. godine u vrtu Alberg u Danskoj. Kasnije je živeo u Hamburgu, pa u Holandiji, a u Beograd je stigao iz zoološkog vrta u gradu Dvor Kralovi u Češkoj.

Na Kalemegdan je došao u martu 2012. godine, gde ga je čekala ženka Vanja, ali na žalost njih dvoje do danas, kako kažu zaposleni koji brinu o njima, nisu u ljubavi, te nemaju potomstvo. 

- Za ovu vrstu majmuna, pola veka je ozbiljna starost, ali se naš deka dobro drži! - piše na Instagram stranici beogradskog zoološkog vrta. 

Elmar i Vanja zajedno sa "komšijama" šimpanzama danas su se počastili i tortom. 

- Oni vole slatko, a danas su imali pravi povod - kaže Zoran Rajić, koji brine o ovim životinjama. 

Orangutani su, podsetimo, veliki čovekoliki majmuni, poznati po svojoj inteligenciji, dugim rukama i crveno-braon krznu. Poreklom su sa Indonezije i Malezije, a nastanjuju jedino prašume ostrva Borneo i Sumatra.

Reč orangutan nastala je od reči malajskog i indonežanskog jezika "orang" i "hutan", što znači "šumski čovek".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set