• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.06.2020

14:25

NIŠLIJA SA 4.500 EVRA NAMAMLJEN U SMRTONOSNU KLOPKU Policija danas uhapsila osumnjičenog, a svi su bili ŠOKIRANI KADA SU SHVATILI O KOME JE REČ

Vesti

NIŠLIJA SA 4.500 EVRA NAMAMLJEN U SMRTONOSNU KLOPKU Policija danas uhapsila osumnjičenog, a svi su bili ŠOKIRANI KADA SU SHVATILI O KOME JE REČ

Podeli vest

Nišlija Vladimir Dinić (33) uhapšen je zbog sumnje da je nožem i kamenom ubio brata od strica Slavoljuba Dinića (51) a zatim njegovo telo zapalio

Motiv nezapamćenog zločina je bila svađa oko imovine, jer je Slavoljub polagao pravo na deo Vladimirove porodične kuće. Ubica je, kako saznajemo, priznao teško ubistvo za koje mu preti kazna zatvora do 40 godina.

Slavoljub je usmrćen 27. decembra prošle godine na niškom izletištu Kamenički Vis gde su braća otišla da bi se raspravila.

- Vladimir i Slavoljub, mada braća od stričeva, skoro da se nisu uopšte viđali a poslednje tri godine nisu bili ni u kakvom kontaktu jer je ubica bio odsutan iz  Srbije zbog rada na kruzerima. To je iskoristio da brata namami u klopku, pozvao ga je kako bi navodno kupio vozilo koje je Slavoljub oglasio na prodaju, znajući da mu žrtva neće prepoznati glas. Našli su se u blizini Slavoljubove kuće, koji je tek tada shvatio da ga je zvao brat od strica - kažu naši sagovornici iz istrage.

SKINUTA LJAGA SA SLAVOLJUBA

Foto: D.K.

Ljubinka kaže da joj je malo lakše što je rasvetljen zločin jer je skinuta ljaga sa njenog pokojnog sina.
- Pričalo se svašta, da je ubijen zbog duga, da je gej, narkoman... sada je dokazano da je bio pošten ali naivan čovek. Sa druge strane, mnogo mi je teško što je ubijen zbog banalnog motiva, ta imovina realno nema neku veliku vrednost, pa je još strašnije da je zbog nje došlo do bratoubistva - zaključuje Ljubinka.

- Braća su Slavoljubovim džipom krenuli put izletišta sve vreme se svađajući oko nasleđa. - Kada su stigli na Kamenički Vis potukli su se u kolima da bi Vladimir tokom sukoba izvadio nož i ubo Slavoljuba u vrat. Mada ranjen, Slavoljub je nastavio da pruža otpor, pa su obojica tokom tuče ispali iz vozila. Vladimir je zgrabio kamen sa zemlje i njime ubio brata a zatim u nameri da prikrije tragove, njegovo telo zapalio. Džip je odvezao do naselja Pantelej gde ga je ostavio ali je prethodno uklonio sve tragove što je forenzičarima otežalo posao - navode naši izvori.

- Policija je odmah posumnjala na Vladimira jer je imao motiv za ubistvo ali je on negirao zločin. Međutim, pritisnut poligrafskim testom na kojem je pao i listingom mobilnih telefona, priznao je da je ubio brata. 

Slavoljubova majka Ljubinka kaže da je otpočetka sumnjala na Vladimira.

- U oči sam mu rekla: Ti si ubio mog Sašu, samo si ga ti mrzeo! Znala sam od prvog trenutka da niko drugi nije imao motiv da mi tako svirepo ubije sina. On mi je odgovorio da je na policiji i sudu da saznaju ko mu je ubio brata. On i njegov otac nisu ni došli na Sašinu sahranu, nego su se pojavili tek posle nedelju dana pošto ih je izgrdila sestra mog pokojnog muža - objašnjava očajna majka.

NIŠLIJA OTIŠAO DA PRODA ĆERKIN DŽIP Kupac mu ponudio ekstra cenu, ali su sutradan našli njegovo MASAKRIRANO I UGLJENISANO TELO

Potvrđuje da je motiv svirepog zločina svađa oko nasleđa.

- Saša je u toj kući rođen, ona je bila vlasništvo njegovog dede. Nakon njegove smrti, ispostavilo se da on mom suprugu nije ostavio ništa, već da je navodno sačinio ugovor o poklonu sa njegovim rođenim bratom. Sumnjali smo u validnost tog dokumenta pa je Saša tužio strica, i mesec dana pred ubistvo sud je odlučio u njegovu korist, i dodelio mu deo - priča majka žrtve.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva Vladimiru je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privreden na saslušanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17