• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

23.12.2021

10:31

OSUĐEN VOZAČ ZORANA BABIĆA! Evo koliko je godina dobio za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac!

Vesti

OSUĐEN VOZAČ ZORANA BABIĆA! Evo koliko je godina dobio za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac!

Podeli vest

Pored zatvorske kazne od četiri i po godine izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine

Apelacioni sud u Nišu osudio je Beograđanina Dejana Stanojevića (37) na četiri i po godine zatvora jer je izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna, a povređene su četiri osobe među kojima i tadašnji direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić, . 

Izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine.

Apelacioni sud u Nišu usvojio je žalbu Osnognov javnog tužilaštva na prvostepenu presudu kojom je Dejan Stanojević 22. aprila ove godine osuđen na kaznu zatvora od 3 godine i 10 meseci, rekla je portparol Apelacionog suda, Snežana Milošević.

Osnovni sud u Nišu je 22. aprila izrekao prvostepenu presudu kojom je Stanojeviću dosuđena kazna zatvora od tri godine i 10 meseci zatvora na koju se Apelacionom sudu žalilo Osnovno javno tužilaštvo ali i Stanojevićev branilac advokat Slavoljub Milošević. Tada mu je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine.

Stanojević, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se teretio da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Foto: Informer DN

 

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povredjen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”. Takodje teško je povredjen i vozač “pasata” Stanoje Stanković dok je Srdjan Aleksić koje je upravljao “astrom” zadobio lakše povrede.

Sestra poginule Stanike nezadovoljna prvostepenom odlukom.

Pre izricanja presude u svojoj završnoj reči zatražila da mu se izrekne zatvorska kazna od osam godina.

- Deca moje sestre su ostala bez majke, ja sam stopostotni invalid. Šta je pet godina zatvora (koliko je u završnoj reči zatražilo tužilaštvo), ne verujem ni da će to da izdrži, dobiće nanogicu – rekla je Aleksić 22. Aprila.

Njen punomoćnik Božo Prelević je podržao taj predlog uz reči “kad je hteo da bude kaskader, neka leži”, aludirajući da je Stanojević preuzeo Babićevu krivicu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEMA DOKAZA DA JE BABIĆ BIO ZA VOLANOM ŠKODE SUPERB! Ovako je sudija obrazložio presudu za nesreću na NAPLATNOJ RAMPI DOLJEVAC
Hronika

NEMA DOKAZA DA JE BABIĆ BIO ZA VOLANOM ŠKODE SUPERB! Ovako je sudija obrazložio presudu za nesreću na NAPLATNOJ RAMPI DOLJEVAC

Beograđanin Dejan Stanojević (37) osuđen je na tri godine i deset meseci zatvora jer je izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna a povređene su četiri osobe među kojima i tadašnji direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić. Izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine.

22.04.2021

18:15

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17