• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

16.06.2022

15:45

BIVŠI ROBIJAŠ PIJAN NAPAO ZATVORSKOG ČUVARA! Policija ga uhapsila, a Tužilaštvo oslobodilo, nema elemenata ZA KRIVIČNO GONJENJE?!

Vesti

BIVŠI ROBIJAŠ PIJAN NAPAO ZATVORSKOG ČUVARA! Policija ga uhapsila, a Tužilaštvo oslobodilo, nema elemenata ZA KRIVIČNO GONJENJE?!

Podeli vest

Prošle noći, četrdesetčetvorogodišnjeg čuvara Okružnog zatvora u Prokuplju napalo je lice koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela.

Slučaj se dogodio oko 23 sata nedaleko od porodične kuće čuvara zatvora. On mu je naneo udarac, dok mu je bio okrenut leđima. Zatvorski čuvar prevezen vozilom hitne pomoći u prokupčku bolnicu, gde je pregledan i upućen na kućno lečenje.

Sve se dogodilo na očigled većeg broja ljudi, koji su bili sa čuvarem zatvora. Osumnjičeni je bio pod vidnim uticajem alkohola. Prema našim saznanjima, kada je primetio čuvara zatvora, kojeg poznaje s obzirom da je više puta izdržavo zatvorsku kaznu u Okružnom zatvoru u Prokuplju, prvo ga je vređao.

Nakon što ga je udario, obaveštena je policija, koja je ispitala sve prisutne. Alko-test je pokazao da napadač ima 2,5 promila alkohola u krvi.

Posle toga on je zbog napada na službeno lice sproveden nadležnom tužilaštvu, ali je ovaj organ odbacio policijsku prijavu, jer kako se navodi u obrazloženju nema elemenata za krivično gonjenje.

Mučki napad na čoveka bez mrlje u karijeri

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koja je pri Ministarstvu pravde ističu da osuđuju napad na zaposlenog u službi za tretman Okružnog zatvora u Prokuplju i očekuju reakciju nadležnog tužilaštva.

- Reč je o državnom službeniku bez mrlje u karijeri i očekujemo da nadležni organ preduzme sve radnje iz njihove nadležnosti radi daljeg procesuiranja napadača.

Ovakav mučki napad govori o težini posla koji obavljaju zaposleni u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcja a koji nijevidljiv- rečeno nam je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17