• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Kurir.rs

21.07.2022

14:17

NEBOJŠA JOKSOVIĆ, svedok-saradnik u postupku protiv DARKA ŠARIĆA! Saslušan u TOK, a evo šta je rekao na sudu

Zoran Sinko

Vesti

NEBOJŠA JOKSOVIĆ, svedok-saradnik u postupku protiv DARKA ŠARIĆA! Saslušan u TOK, a evo šta je rekao na sudu

Podeli vest

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, saslušan je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu kao svedok u istrazi koja je krajem maja pokrenuta zbog sumnje da su Pljevljak i ostali osumnjičeni planirali i pripremali njegovu likvidaciju

Kako mediji saznaju, Joksović je u tužilaštvu kratko govorio i to u prisustvu Darka Šarića, koji je iz pritvorske jedinice doveden u prostorije tužilaštva, na šta ima pravo. 

- Joksović je danas rekao da nema nikakva saznanja da je neko pripremao njegovo ubistvo, kao i da nije u zavadi sa okrivljenima. Takođe, rekao je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da neće isticati imovinsko-pravni zahtev - nezvanično saznajemo od izvora upoznatog sa slučajem.

Foto: Informer/Fotoilustracija

Darko Šarić doveden iz pritvorke jedinice u TOK

Joksović je, školski drug Darka Šarića koji je posle hapšenja u akciji "Balkanski ratnik", pokrenutoj 2009, odlučio da postane svedok-saradnik. On je tada pušten iz pritvora i prebačen na tajnu lokaciju, na kojoj ga čuva policija.

U slučaju planiranja likvidacije Nebojše Joksovića, pored Darka Šarića, naredbom Tužilaštva za organizovani kriminal istraga za to krivično delo pokrenuta je i protiv advokata Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Stefana Andrejića, Milana Vučinića i Uroša Radovanovića, koji se ranije prezivao Mišić.

- Oni se sumnjiče da su pripremali Joksovićevu likvidaciju, kao i da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića, s ciljem da diskredituju Joksovića kao svedoka-saradnika i svale krivicu za to na njega - saopštilo je ranije tužilaštvo. Na saslušanju povodom ovih optužbi u tužilaštvu Darko Šarić je negirao krivicu.

Oni se, kako je tužilaštvo saopštilo, terete da su od kraja jula 2020. godine, pa do 15. avgusta 2020. u Beogradu i Valjevu imali nameru da diskredituju Nebojšu Joksovića kao svedoka-saradnika. Komunicirali su, kako se navodi, preko kriptovane aplikacije Skaj.

Foto: Informer/Marko Đoković

Specijalni sud u Ustaničkoj

Navodno, plan je bio da se Joksović likvidira za vreme poznate manifestacije na Drini, "Drinska regata".

Podsetimo, Pljevljak je uhapšen 14. aprila i od tada se nalazi u pritvoru, a samo četiri meseca ranije bila mu je dodeljena nanogica. Međutim, zbog sumnje da je počinio nova krivična dela vraćen je u pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17