• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.12.2023

11:42

Sikter iz politike! Narod rekao svoje - samozvani lideri moraju u političku penziju!

Ata images / M. Rafailović

Vesti

Sikter iz politike! Narod rekao svoje - samozvani lideri moraju u političku penziju!

Podeli vest

Narod u Srbiji poručio je samozvanim liderima opozicije da je vreme da se dezintegrišu iz politike i javnog života.

Nakon izbornog debakla na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji pojedinci iz politike morali bi da završe političku karijeru i presele se u političku penziju.

Ova ocena svakako važi za Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, koja je na izbore izašla samostalno između ostalog i da "se izmere" u biračkom telu, ali je presuda naroda bila neumoljiva - svega 0,9 odsto.

Foto: Zoran Sinko

 

Putem političke penzije morao bi da krene i Saša Radulović, lider "Dosta je bilo", čija partija već drugi izborni ciklus ostaje van parlamenta.

Foto: Ata images

 

"Novi film" u političkoj penziji čeka i Radulovićevog koalicionog partnera Borisa Tadića, bivšeg predsednika Srbije, pošto je koalicija "Dobro jutro Srbijo" osvojila svega 1,2 odsto glasova birača.

Foto: Miloš Rafailović

 

 

Iz političkog života Srbije morao bi da se povuče i Boško Obradović, lider Dveri, koji je za izborni debakl koalicije "Nacionalno okupljanje" sa Zavetnicima, okrivio narod u Srbiji (?!).

- Srbija, nažalost, nije zrela za Nacionalno okupljanje i modernu suverenističku politiku koja pobeđuje širom Evrope. Srbija je i dalje talac dva politička monopola i troši se na tu lažnu dilemu između njih. Hvala svima koji su nas podržali i prepoznali ovu novu ideju. Nastavljamo borbu - napisao je on na platformi Iks, a poslednja rečenica očigledno svedoči da mu ostavka i povlačenje iz politike nisu ni na kraj pameti.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Podsetimo, jedini ko je najavio ostavku posle neuspeha na izborima i osvojenih 6,6 odsto glasova je Ivica Dačić.

Obraćajući se u izbornoj noći Dačić je istakao da je izborni rezultat SPS nezadovoljavajući i da je vreme da socijalisti nađu novog lidera.

- Preuzeo sam partiju sa 5 posto, imali smo različite rezultate za 17 godina. 2008 smo imali oko 7 odsto, ovaj rezultat je, što se nas tiče, nezadovoljavajući i pričaćemo šta je najbolje za stranku. Treba naći novog lidera, moje je lično mišljenje. O svemu tome kada se izborni proces završi, želim svima da se zahvalim. Simpatizerima, glasačima. Uvek sam smatrao da su državni interesi ispred partijskih. Ponosan sam na sve dobro urađeno u koaliciji sa SNS, analiza koja treba da se napravi treba da posluži za dalje pravce za aktivnosti SPS. Razgovaraćemo i o novim kadrovskim rešenjima - zaključio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija