• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

17.01.2022

10:02

JEDNA KAŠIČICA JE DOVOLJNA! Uvrstite ovaj začin u ishranu i gledajte kako se KILOGRAMI TOPE, a zdravlje POPRAVLJA!

Ljubav

JEDNA KAŠIČICA JE DOVOLJNA! Uvrstite ovaj začin u ishranu i gledajte kako se KILOGRAMI TOPE, a zdravlje POPRAVLJA!

Podeli vest

Svi znamo za morsku so, većina je koristila i himalajsku so, a da li ste znali da postoji i blagodetna crna so?

Ukoliko crnu so uvrstite u redovnu ishranu (umesto obične), telo će vam biti zdravo i zahvalno. Nutricionisti preporučuju jednu kašičicu dnevno kao dodatak jelima, a u kratkom vremenskom periodu ćete primetiti poboljšanje zdravlja.

Prema rečima nutricionista, pravi je eliksir zdavlja i lepote, jer su benefiti koje ima za organizam brojni.

Crna so se još naziva i Indijska, a upravo u ovoj zemlji je lekari prepisuju pacijentima koji imaju visok krvni pritisak.

Foto: unsplash.com

Crna so se još naziva i Indijska

S obzirom da u sebi ima malu količinu natrijuma, ona ne stvara opasnost za povećanje krvnog pritiska i zato je mnogo bolja opcija od morske soli. Takođe, preporučuje se za ublažavanje gorušice i gasova u crevima.

Kako se dobija crna so?

Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus jelima.

Crna so za smanjenje telesne težine

Zbog mogućnosti razgradnje lipida i enzima, ova so je vrlo efikasna u smanjenju masnih naslaga. Jendostavno zamenite kuhinjsku so sa crnom i gledajte kako vam kilogrami odlaze.

Zdravlje kose

Odličan je saveznik u borbi protiv opadanja kose. Nije potrebno da pravite maske za kosu, već ćete benefite primetiti samo ukoliko počnete redovno da je konzumirate.

Minerali koji se nalaze u njoj, uticaće na rast i jačnje vlasi. Osim toga, učiniće kosu sjajnijom i gušćom.

Foto: Pexels

Popijte čašu soka od paradajza s kašičicom ove soli

Nuitricionisti preporučuju da popijete jednom dnevno čašu soka od paradajza u koji ćete dodati jednu kašiku ove soli.

Glatka i zdrava koža

Moćan je saveznik za zdravlje kože. Umesto hemijskih pilinga izaberite tretman ovom solju koji možete da izvedete i u svojoj kući.

U vodu za kupanje dodajte malo soli i uradite piling. Deluje i kao lekovito sredstvo i posebno je dobro za ispucale pete, natečena stopala, bilo kakva uganuća, a leči i bradavice.

Napravite kupku i bolna stopala uronite u tu vodu i pustite da bol nestane. Najbolje bi bilo da koristite hladnu ili mlaku vodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija