• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Glossy

18.09.2022

12:55

TRBUŠNJACI ZA LENJIVCE! Uz jednu jedinu vežbu ZATEGNUĆETE stomak za DVE NEDELJE!

Ljubav

TRBUŠNJACI ZA LENJIVCE! Uz jednu jedinu vežbu ZATEGNUĆETE stomak za DVE NEDELJE!

Podeli vest

Najbolja vežba za stomak izvodi se tako jednostavno da gotovo da ne morate da se pomerite uz kreveta, a prvi rezultati javljaju se brzo...

Da biste imali ravan stomak, ne morate da gladujete. Štaviše, ni ne treba — ključ zdravog i savršenog tela je u izbalansiranoj i raznovrsnoj ishrani, a ključno je i redovno vežbanje.

To je obično najteži deo priče o postizanju ravnog stomaka jer malo ko je spreman da trenira svakodnevno i naporno, ali postoji jedna vežba koja može biti od velike pomoći.

Reč je o vežbi koja se naziva "lenja vežba" i "isisavanje stomaka", a delotvorna je koliko i trbušnjaci, s tim što se izvodi uz manje muke.

Kako objašnjava Rič Sturla, lični trener iz britanskog Centra za zdrav život "Results Health & Performance", u pitanju je vežba disanja tokom koje se aktiviraju i jačaju i najdublji abdominalni mišići jednostavnim kontrakcijama.

Foto: Shutterstock

Zategnite stomak još dok ste u krevetu

Ova fitnes "caka" koristi se u jogi i pilatesu, a može da se izvodi i van treninga, odnosno nevezano za to da li i kako još vežbate.

Kako izvodi "lenja vežba"?

Čim se probudite, dok vam je još želudac prazan i ležite u krevetu, lezite na leđa, kolena savijte, a stopala ostavite da budu položena na krevetu.

Duboko udahnite, pa izdahnite i uvucite stomak što više možete. Što ga više uvučete, kontrakcija i efikasnost biće bolji!

Foto: Shutterstock

U naprednijoj varijanti vežbu možete da izvodite sedeći, klečeći na sve četiri i slično

Držite tako uvučen stomak oko 15 sekundi, pa polako opustite stomak. Ponovite od tri do pet puta.

Kako vreme bude prolazilo i izveštite se, možete da produžavate vreme uvlačenja stomaka. Nakon što savladate ovaj pokret, možete da izvodite nešto težu varijantu, koja se izvodi sedeći, klečeći na sve četiri i u drugim položajima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17