• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

15.11.2022

09:43

SEZONA SLAVA JE U TOKU, A NA TRPEZI ČVARCI, DIMLJENA ŠUNKA, KOBASICE...Nutricionista Mirković otkriva PRECIZNU tabelu KALORIJA i objašnjava koliko vam vremena treba da to POTROŠITE

Shutterstock

Ljubav

SEZONA SLAVA JE U TOKU, A NA TRPEZI ČVARCI, DIMLJENA ŠUNKA, KOBASICE...Nutricionista Mirković otkriva PRECIZNU tabelu KALORIJA i objašnjava koliko vam vremena treba da to POTROŠITE

Podeli vest

Uveliko je počela sezona slava, a na tepezi se nalaze raznovrsna jela, među kojima su čvarci, kobasica i dimljena šunka. Ukoliko ste se pitali koliko treba da trčite da biste potrošili sve što ste pojedi, nutricionista Branka Mikrović za Informer.rs otkriva da duvan čarci na 100 grama imaju čak 520 kalorija, za šta vam je potrebno dva sata fizičke aktivnosti

Ko može da odoli ovakvom izboru? Odličnog ukusa, ide uz turšiju, ajvar i sir, jede se, gricka, kako volimo da kažemo zamezi i to pre obroka.

Nutricionista Branka Mirković objašnjava koliko koja namirnica ima kalorija na 100 grama.

Foto: Printscreen You Tube TVDR

Branka Mirković nutricionista

Koliko unesemo ako pojedemo 100 g nekog specijaliteta:

1. Čvarci obični 750 kcal treba da trčite 24 km oko 1,5 sat

2. Duvan čvarci 520 kcal trčite 2 sata i 8 minuta ili 6,5 kilometara

3. Kobasice svinjske suve 516 kcal trčite oko 2 sata ili 16  kilometara

Foto: pexels.com

Kobasice

4. Slanina suva – masnija 780 kcal  trčite 3 sata i 12 minuta  oko 26 kilometara

5. Mesnata slanina 510 kcal trčite oko 2 sata ili 18 kilometara

Foto: unsplash.com

Slanina

6. Šunka dimljena 440 kcal sat i 48 minuta ili oko 15 kilometara

7. Suvi vrat 450 kcal slično…

Ako želite možete i da plivate.

 - Da bi potrošili 250 kcal morate da trčite 8 km ili 24 minuta plivate da biste potrošili 250 kcal ili dižete tegove 1 sat - objašnjava naš nutricionista.

 - Pogrešno je uverenje da fizička aktivnost sagoreva mnogo kalorija i da je to rešenje za prekomerni unos hrane. Često je i opravdanje kad neko nabaci višak kilograma ili da ne važbaju ili nedovoljno sagorevaju unete kalorije -  dodaje Branka.

Ako se opustite, a često je slučaj da se prepustimo uživanju, trebalo bi da znate koliko je potrebno da budete fizički aktivni da potrošite te kalorije.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija