• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

16.11.2022

21:59

NIJE TOLIKO TEŠKO! 6 saveta kako da se NE UGOJITE tokom predstojećih PRAZNIKA!

Shutterstock

Ljubav

NIJE TOLIKO TEŠKO! 6 saveta kako da se NE UGOJITE tokom predstojećih PRAZNIKA!

Podeli vest

Zdrava užina pre odlaska na ručak, dobra hidratacija, balans obroka i još par stvari držaće vašu kilažu pod kontrolom

Vreme slava je uveliko počelo, a kada se tome dodaju rođendani i neka druga slavlja, poput svadbi i krštenja, nema sumnje da je unos kalorija znatno povećan.

Imajući u vidu da nam se takođe bliže novogodišnji i božićni praznici, kada je trpeza takođe bogatija, postavlja se pitanje kako odoleti i ne dozvoliti da dobijemo koji kilogram više. 

Zapravo, dr Raul Manalak savetuje da primenite ovih šest saveta, koji će vam pomoći da kilažu držite pod kontrolom, uprkos iskušenjima koja su pred vama:

1. Obavestite prijatelje i porodicu unapred da pokušavate da se hranite zdravije.

Kada odlučite da se zdravije hranite ili makar da ne preterujete sa svim đakonijama koje se nađu na stolu, teško je na licu mesta objašnjavati drugima zbog čega ne želite da uzmete to dodatno parče kolača.

Zato je bolje da svojoj okolini unapred kažete da se suzdrže od čuvenog "nutkanja" i da ćete se poslužiti onoliko koliko ste u prilici.

2. Pojedite zdravu užinu ili obrok pre nego što krenete na praznične zabave.

Kako ne biste bili u iskušenju da se prejedete ili pojedete više nego što bi trebalo, poslužite se malim trikom zavaravanja stomaka

Pre nego što krenete na zabavu, pojedite malo orašastih plodova na primer, čime ćete se zasititi, pa ćete biti umereni za stolom.

Foto: Shutterstock

ručak

3. Ne uskraćujte sebi omiljenu prazničnu hranu.

Kada već dođete na zabavu, nema potrebe da se svega odričete i gledate tužnjikavo u vaš omiljeni slatkiš. Počastite se, ali se i zaustavite na jednom komadu.

4. Neka vaši obroci budu što uravnoteženiji.

Praznične trpeze su uglavnom prepune raznih đakonija. Odlučite se za zdraviju varijantu, tako što ćete jesti više salate na primer, a manje masnog pečenja ili torte.

5. Odlučite se za bezalkoholni umesto alkoholnog koktela.

Bezalkoholni kokteli su uglavnom miksevi raznih sokova, koji iako ni sami nisu baš zdrava varijanta, opet su "bezopasniji" u odnosu na alkoholne, koji sadrže dodatne kalorije.

6. Ostanite hidrirani.

Nikako ne smete zanemariti dovoljan unos vode, koju bi čak bilo bolje da konzumirate umesto sokova i koktela.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17