• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2023

14:16

VAŠA MAČKA SE STALNO PENJE NA STO? Evo zbog čega to radi

Pixabay

Zanimljivosti

VAŠA MAČKA SE STALNO PENJE NA STO? Evo zbog čega to radi

Podeli vest

Mačke su po prirodi radoznale životinje koje vole da istražuju okolinu oko sebe.

Kuhinjski sto može biti posebno interesantan za mačke zbog nekoliko razloga:

Hrana

Mačke su poznate po tome da vole hranu. Kuhinjski sto može biti privlačan zbog prisustva hrane i ostataka hrane koji se mogu naći na njemu. Mačke mogu skakati na sto u potrazi za hranom ili da bi iskopale ostatke hrane koja im se dopada.

Visina

Mačke su životinje koje se prirodno penju na razne predmete i uspešno se kreću na visini. Kuhinjski sto je često visoko postavljen i može biti privlačan mačkama zbog te visine. Mačke mogu skakati na sto iz znatiželje ili da bi imale bolji pregled prostora oko sebe.

Foto: Pixabay

Mačka

Udobnost

Kuhinjski sto može biti privlačan i zbog toga što pruža udoban prostor za spavanje ili odmor mačkama. Mačke vole mekane i udobne površine, a kuhinjski sto može biti idealno mesto za odmor i spavanje.

Međutim, skakanje mačaka na kuhinjski sto može biti problematično, posebno ako se to događa dok se priprema hrana ili dok se jedu obroci.

Mačke mogu unositi bakterije sa svojih šapa i dlaka koje mogu biti štetne za ljudsko zdravlje. Stoga, preporučuje se da se mačke ne puštaju na kuhinjski sto i da se uvek drže podalje od prostora u kojima se priprema hrana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija