• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2024

16:00

Imala je 170 kilograma i umalo je umrla! Promenila je život iz korena - njena transformacija je neverovatna (VIDEO)

printscreen instagram

Zdravlje

Imala je 170 kilograma i umalo je umrla! Promenila je život iz korena - njena transformacija je neverovatna (VIDEO)

Podeli vest

Kler Bert je jednom trenutku imala čak 170 kilograma. Zbog gojaznosti život joj je bio ugrožen i tada se odlučila za drastičnu transformaciju.

Kler Bert, sa Novog Zelanda je razvila poremećaj prejedanja i odbijala je da napusti kuću zbog svog izgleda.

Nije mogla da zaveže pertle pa je nosila sandale tokom cele godine, jedva je disala hodajući do svoje kuće koja se nalazila na vrhu malog brda. Došla je do tačke u kojoj bi pojela 50 pilećih bataka i dve velike pice za užinu, a na sve to imala bi ove mega-obroke tri ili četiri puta dnevno, prenosi Daily Mail.

 

 

- Ponekad bih se onesvestila i ne bih se sećala da sam nešto jela, a onda bih našla mrvice na obrazu - rekla je za FEMAIL.

Operacija želuca

Očajnički je želela da se izleči, pa je Kler donela odluku da ima operaciju želuca.

Ona je 28. aprila 2020. otišla pod nož i uklonila joj 80 odsto stomaka, što je značilo da više ne može da jede ogromne obroke. Za nešto više od 12 meseci izgubila je neverovatnih 92 kg. Tada je postala mama ćerke Lulu i ponovo je trudna.

- Nisam ranije živela, samo sam postojala. Nisam izlazila iz kuće jer mi je bilo previše neprijatno da izađem u javnost. Dane sam provodila u krevetu ili jedući hranu - rekla je.

 

 

- Živela sam u mehuru. Verovala sam samo svom bliskom krugu prijatelja i porodice i dopuštala da me posete. Bio je to začarani krug, jer što više dobijate, vaš način razmišljanja postaje depresivniji, pa jedete više i odatle se nastavlja - objasnila je Kler.

Nije mogla da obavlja dnevne obaveze

Kler je jedva mogla da obavlja jednostavne dnevne zadatke.

- Došlo je do tačke u kojoj sam jedva mogla da navučem donji veš ili da radim stvari sama. Izgubila sam svaku nadu - rekla je ona.

Tokom srednje škole Kler je bila nemilosrdno maltretirana, što je na kraju izazvalo njene poremećaje u ishrani.

 

 

- Bila sam viša od prosečnog deteta pa sam se borila sa maltretiranjem. Prešla sam sa bulimije na anoreksiju, a onda i na prejedanje. Patila sam od poremećaja u ishrani na oba kraja spektra. Poremećaj prejedanja bio je najrazorniji - rekla je Kler.

Kler je objasnila da je operacija smanjenja želuca njen „spasitelj“. Nakon zahvata imala je komplikaciju i zamalo je umrla jer je njeno telo odbijalo operaciju, a stomak joj se uvrnuo.

- Ne sećam se mnogo toga, ali morala sam u bolnicu. Onda sam bila na tečnosti šest nedelja - rekla je.

Novi život

Nakon oporavka je započela novi život.

- Počela sam da trčim i izlazim napolje, družila sam se i naučila da volim sebe. Zapravo sam počela da živim sa 28 godina - rekla je Kler.

Kler je izgubila kilograme trčanjem, drastično smanjivši unos hrane, ukinula je brzu hranu i jela voće i povrće.

- Nikada ranije nisam jela zdravu hranu, ali sada je volim. Počela sam sa trčanjem, nisam se fokusirala na strogu dijetu, i jela sam umereno - rekla je.

Zdrava ishrana

Njeni obroci su sada najviše uključuju ribu, piletinu i povrće.

- Ponekad moram da se podsetim da sam smršala i da nisam debela devojka kakva sam bila - rekla je.

Upoznala je svog partnera Čarlija 2022. godine i par će uskoro dočekati svoje drugo dete kasnije ove godine.

 

 

- Kada sam imala 170 kg, rekli su mi da nikada neću moći da zatrudnim. Bilo je tako srceparajuće jer sam oduvek želela da budem mama. Imati Lulu i još jednu bebu na putu je neverovatno - rekla je Kler.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Novak Nadala poslao u penziju! Đoković srušio najvećeg rivala i dobio "poslednji ples"! (FOTO)
Olimpijske igre

Novak Nadala poslao u penziju! Đoković srušio najvećeg rivala i dobio "poslednji ples"! (FOTO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) srušio je najvećeg rivala Rafaela Nadala (38) sa 6:1, 6:4, u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu i maltene ga poslao u penziju! Srbin je bio u prilici da deklasira legendarnog Španca i to na terenima Rolan Garosa, turnira koji je Rafa osvajao 14 puta u karijeri. Dozvolio je, ipak, u drugom setu Špancu da se vrati i unese dramu u duel, ali srećom izvukao se i dobio ovaj istorijski meč.

29.07.2024

15:33

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija