• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.04.2021

22:24

HRVATI OVO SANAJU, ALI NE SMEJU DA... DODIK OPET ZABIO PRST U OKO AMERIMA I ZAPADU! Što pre stvoriti tri nezavisne države u BiH!

Balkan

HRVATI OVO SANAJU, ALI NE SMEJU DA... DODIK OPET ZABIO PRST U OKO AMERIMA I ZAPADU! Što pre stvoriti tri nezavisne države u BiH!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da treba ubrzati miran razlaz u BiH i na njenoj teritoriji stvoriti tri nezavisne države

Dodik smatra da je održavanje BiH, kakva je sada, pogrešno, da se treba okrenuti realnosti, dodavši da je moguć samo mirni razlaz, pri čemu bi se nastale tri nezavisne države - nezavisna Republika Srpska, nezavisna Herceg Bosna i nezavisna država Bošnjaka u BiH.

- To bi učinilo narode spokojnijim, bolje usmerenim na saradnju - kazao je Dodik u intervjuu za Novinsku agenciju RS Srnu.

On je ocenio da veruje da će to vreme brzo doći, dodavši da bi Republika Srpska kao nezavisna država sigurno imala bolji standard.

(VIDEO) PROVALJENI! EVO KAKO ĆE IZGLEDATI ALBANSKA VOJNA BAZA NA SEVERU KIM! Biće na hiljadu metara, veličine 200 hektara, imaće poligone, osmatračke stanice... SRBIJO, UZBUNA!

Dodik je naveo da ne veruje da će BiH u budućnosti postojati, naglašavajući da se on zalaže za "miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države".

- Perspektiva je da se obezbede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH - kazao je srpski član Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska će kad-tad biti nezavisna država srpskog naroda i drugih koji u njoj žive.

ADVOKAT TOMA FILA, KOJI JE BIO U VILI "MIR" U VREME HAPŠENJA, TVRDI: Za izručenje Miloševića uzeli 50 miliona dolara!

Govoreći o svojoj ideji spajanja funkcija predsednika Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH, on je naveo da bi na taj način bila ojačana pozicija RS u svetu.

- Funkcija koja predstavlja Republiku Srpsku je predsednik Srpske i bilo bi dobro da Republika i formalno bude predstavljena u Predsedništvu BiH. Time bi poslali poruku da je BiH sastavljena od Republike Srpske i Federacije BiH i da je Srpska primarna politička i društvena zajednica u kojoj se donose odluke, a usaglašavaju se na nivou BiH - pojasnio je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Neće on dobro proći kao remetilački faktor..

lokman

pre 3 godine

zasto da ne svako moze izneti svoe misljenje.demokratija-demokracija je zar ne?

Antal Vrbas

pre 3 godine

Pravi cilj je bio uništavanje Jugoslavije, Srbiju saterati između Dunava i Drine, bez izlaska na more. Bosna bi mogla da funkcioniše kao švajcarska konfederacija, ali kako sad dati prava Srbima, pa to su mogli uraditi još početkom devedesetih godina. Ali konfederacija bi trebala da važi i za Kosmet u sastavu Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17