• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

11.04.2022

22:34

PIČ SE VEĆ PONAŠA KAO GOSPODAR BIH! DODIKU I CVIJANOVIĆ PORUČIO DA SU NA OPASNOM PUTU! Dodik žestoko odgovorio, udariće tamo gde London najviše boli!

Reuters

Balkan

PIČ SE VEĆ PONAŠA KAO GOSPODAR BIH! DODIKU I CVIJANOVIĆ PORUČIO DA SU NA OPASNOM PUTU! Dodik žestoko odgovorio, udariće tamo gde London najviše boli!

Podeli vest

Specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuart Pič oglasio se danas povodom uvođenja sankcija Velike Britanije lideru SNSD-a i srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku i predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

Njegova poruka objavljena je na Fejsbuk stranici Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, a preneo je portal Klix.ba.

- Današnja odluka ministarke spoljnih poslova je značajna i neophodna, ove osobe su na opasnom putu koji šteti stabilnosti i pravnom poretku u Bosni i Hercegovini. Što pre se napravi zaokret na tom putu to bolje za građane BiH - poručio je Pič.

Velika Britanija je danas saopštila da je uvela sankcije srpskom članu Predsedništva BiH i lideru SNSD Miloradu Dodiku i predsednici RS Željki Cvijanović zbog "pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine".

Foto: Tanjug/Fotoilustracija

NA METI LONDONA Milorad Dodik i Željka Cvijanović

Sankcije uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije.

Ovo su prve britanske sankcije za političare u BiH, naveo je sarajevski portal.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Vlada i druge institucije Republike Srpske odbiti sve programe koje je u Srpskoj kreirala Velika Britanija.

- Možda ćemo promeniti i Zakon o javnoj upravi koji je kreirala Velika Britanija i napravićemo naš zakon o javnoj upravi - rekao je Dodik za ATV.

Dodik je kazao da sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsednici Željki Cvijanović ne zadiru direktno u dejtonski status Srpske, ali da će dovesti do još većih problema u BiH, prenela je RTRS.

Primetio je da se u britanskom parlamentu i javnom životu "probilo" nekoliko Bošnjaka koji kreiraju određene odluke, a najpoznatiji eksponent te politike je Arminka Helić, koja je postala baronesa i koja, kaže, okuplja sve protiv Srba.

On je podsetio da je Helić sponzorisala britansku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama kojom je srpski narod trebalo da bude proglašen genocidnim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 2 godine

Neće proći dugo a srbija će ovom podjonjenom Laktaškom seljačini,ucjenjenom od Put-Ina,uvesti sankcije!Za najvise 2-3 sedmice Vučko pravi vladu sa Đilasom i partnerima,uvodi sankcije rusiji,Laktaški seljak se već drži za rub wc školjke i gleda hoće li ga Vučko pustiti niz cijevi ili neće(a hoće) i povući vodu! Mali pEvač Dačić je već pušten.....polako to Vučko rEšava :))) A onda informer mEnja ploču i pušta sasvim suprotnu muziku :)))

Normalac

pre 2 godine

Dodik "će udariti..." ahahahahaha... Čime, onom volovskom glavčinom!?

BorisDe

pre 2 godine

A što i Srbi tako ne lobiraju ili svojim tajkunima nude nagrade, da se ovakve stvari ne dešavaju? Zato što oni sa puno love samo glume Srbe a na političkom putu im ne pomognu ni po kojoj strani čak ni anonimno. Zato su svi naši krvnici sa zapada još živi! Kako je Mossad ubijao neo-naciste svuda po svetu, iskreno rečeno povodom toga tako bi mogli i mi sve koji su osudjeni na SMRT od države Srbije.

tyuhj

pre 2 godine

Ovi ljudi se i dalje ponasaju kao pre par vekova. Nikako da naviknu da im mi nismo kolonija, ni robovi.

Pera

pre 2 godine

Ovako visok bezbenjak na balkanu otkriva koliku važnost ima Srbija u napadu Britanija ne samo sad nego kroz vekove! U ubistvu karađorđe učestvovao je britanski oficir galatis ubistvo knez mihajla u košutnjaku ubistvo kralja u marketu (čerčik tito..) ubistvo đinđić sa tornja crkve britanski specijalac..smilja avramov otkrila da je pavelić britanski špijun od 1926e ustaše formirane 1929e dakle jasenovac je engleska tvorevina koju je skrivao broz tito britanski špijun jevrein...u srebrenici većinu muslimana pobili su pripadnici britanskog sas tajno boraveći maskirani u uniforme un kako svedoče holandski vojnici..dokaze o žutoj kući iz haga uništili su britanski specijalci..a I elizabeta treba pitati kao i rotšildove kisindžera ko je ubio kenedija ko je organizovao napade na ameriku 11og septembra...dakle zločini englezi su duboko u istoriji i neverovatno su!

Markoni

pre 2 godine

Како није срамота ту колонизаторску земљу на челу са оном вештицом да неком они држе лекцију...за мене та амбасада не би постојала у Србији..

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17