• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

27.05.2021

14:03

KUD ĆEŠ SAD, MILO?! Očajnički plan Đukanovića PROPAO, Skupština Crne Gore PONOVO izglasala tužilačke zakone!

Vesti

KUD ĆEŠ SAD, MILO?! Očajnički plan Đukanovića PROPAO, Skupština Crne Gore PONOVO izglasala tužilačke zakone!

Podeli vest

Skupština Crne Gore ponovo je izglasala Zakon o izmenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu

Zakon je podržao 41 poslanik. Poslanci opozicije nisu prisustvovali sednici.

Ovo zasedanje na predlog poslanika Marka Milačića počelo je minutom ćutanja povodom 17 godina od ubistva urednika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića.

Podsećamo da su poslanici Skupštine Crne Gore usvojili 12. maja izmene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Đukanović je odbio da potpiše taj akt i vratio ga Skupštini na ponovno odlučivanje. On je ocenio da da je ovim zakonom ugrožen ustavno pravni sistem Crne Gore.

Foto: InstagramPrintscreen/aleksa.becic

Aleksa Bečić

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić je kazao da će današnja sednica Skupštine na kojoj će se ponovo glasati o tužilačkim zakonima trajati svega par minuta i gde će ponovo 41 poslanik izglasati izmene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu, nakon čega će predsednik države, saglasno Ustavu, biti dužan da ih potpiše, “oni će stupiti na snagu, stvoriti pretpostavke za stvaranje uslova za odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”.

Ključna promena koju su partije vladajuće koalicije unele u postojeći Zakon o Državnom tužilaštvu je, promena sastava Tužilačkog saveta koji bira Specijalnog tužioca i ostale tužioce.

U novom predlogu Vlade je promenjena struktura Tužilačkog saveta koji bi trebalo da ima 11 članova, po pet iz redova tužilačke organizacije i “uglednih pravnika” koje bi birala Skupština i jedan predstavnik Ministarstva pravde.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Sve je relativno jednostavno i pozicija i opozicija su pod istom komandom tako da se sve stalno vrti u krug! Jevreji imaju tajnu globalnu vojsku mašine i preko njih kontrolišu mnoge država dakle malo i krivokapić su mason pod dve različite političke opcije a ustvari oba su isti mason ruši masona da bi mason opet vladao a sa oboicom komanduju jevreji konkretno tito2soros!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17