• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.12.2021

09:40

BRITANIJA PRED KATASTROFOM, KRIVAC JE - RUSIJA! Nestašica gasa i nenormalne cene energente devastiraju ekonomiju na Ostrvu!

Vesti

BRITANIJA PRED KATASTROFOM, KRIVAC JE - RUSIJA! Nestašica gasa i nenormalne cene energente devastiraju ekonomiju na Ostrvu!

Podeli vest

Velika Britanija je na ivici velike ekonomske krize zbog naglog skoka cena gasa, pišu britanske dnevne novine "Telegraf"

Šefovi energetskih kompanija "Edf", "Gud enerdži" i "Enerdži UK" zatražili su od vlade u Londonu da preduzme mere zbog povećanja cena goriva koje će dovesti zemlju i njenu industriju na ivicu katastrofe, navodi se u članku.

Prema mišljenju britanskih stručnjaka, gorivo poskupljuje jer "Rusija ne povećava isporuke gasa u Evropu".

- Ovo je nacionalna kriza. Veleprodajne cene gasa i električne energije skočile su do neviđenog nivoa u poslednje tri sedmice - izjavio je izvršni direktor kompanije "Gud enerdži" Najdžel Poklington.

ŠTA SE TO DEŠAVA?! NOVI ZEMLJOTRES NA KRITU, ATINA JAVLJA DA JE BIO 5,4 STEPENI! To je bio treći jači potres koji je danas pogodio Grčku! OVO NE SLUTI NA DOBRO!

Sličnog je mišljenja i predstavnik kompanije "Edf" Filip Komare koji smatra da je energetska situacija - kritična. Prema njegovim rečima, to je samo početak i situacija će se pogoršavati. Iako snabdevači pokušavaju da pruže podršku kupcima, problemi sa kojima se industrija suočava su preveliki, ističe Komare.

Ni prognoze analitičara kompanije "Investek" Martina Janga nisu ništa optimističnije: on smatra da će tarife električne energije skočiti do 56 odsto. U ovom momentu prosečno domaćinstvo u Velikoj Britaniji na to godišnje troši 1.277 funti (oko 1.710 dolara), ali bi u aprilu račun za struju mogao biti 2.000 funti (oko 2.680 dolara).

NA BALKANU JE U TOKU RAT "SVI PROTIV SVIH", SRBIJA I SRPSKA SU CENTRALNO BOJNO POLE! Britance zanimaju Nemci, Amere pre svega Rusija i Kina... Brisel ni sam ne zna šta hoće...

Ranije je i britanski "Tajms" pisao da se računi za električnu energiju u Velikoj Britaniji mogu naglo povećati zbog krize sa gorivom u Evropi, "što će za mnoge biti šok".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Englezima Rusija kriva, zato što ne povećava isporuke gasa?! Ali zato vi niste krivi što povećavate sankcije Rusiji!? Ha ha haaaa!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17