• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti.org

07.08.2022

11:01

IZA UKRAJINE I TAJVANA STOJI "CRNA RUKA" AMERIKE, ZATO PEKING IMA PONUDU ZA RUSIJU! Lavrov se u Moskvu vraća sa rešenjem...

AP/Photo

Vesti

IZA UKRAJINE I TAJVANA STOJI "CRNA RUKA" AMERIKE, ZATO PEKING IMA PONUDU ZA RUSIJU! Lavrov se u Moskvu vraća sa rešenjem...

Podeli vest

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio je da Rusija i Kina treba da rade zajedno na izgradnji stabilnih međunarodnih lanaca snabdevanja i na suprotstavljanju hegemoniji „pojedinih sila“

Posle sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u Pnom Penu Vang Ji dodatno pojasnio:

„Moramo da stvorimo stabilne i pouzdane industrijske lance snabdevanja u regionu, <...> da se zajedno borimo protiv lažnih poredaka koje hegemoni uspostavljaju“.

Napomenuo je da Kina i Rusija treba da pomognu u povezivanju Inicijative jedan pojas, jedan put i Evroazijske ekonomske unije i jačanju odnosa u skladu sa ciljevima Velikog evroazijskog partnerstva.

Vang Ji je zaključio:

„Kina i Rusija treba da predvode regionalni proces kako bi se osigurala istinska bezbednost. Moramo da zajedno promovišemo koheziju i prosperitet u Evroaziji, da štitimo principe međunarodnih odnosa, da jačamo uzajamno korisnu saradnju i usmeravamo globalni razvoj u pravom smeru“.

Istovremeno je kineski ambasador u Francuskoj Lu Šae ocenio da ukrajinska i tajvanska kriza imaju sličnosti jer iza njih „stoji crna ruka, ruka Sjedinjenih Država“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 1 godinu

Ako se Kina i malo nećkala i dvoumila oko tesnije saradnje sa Rusijom u svakom smislu te reči, pre Pelosijeve posete Tajvanu, sada su definitivno razumeli poruku Amerike i pružili obe ruke Rusiji, podržavaju ći ih sada zvanično u vojnoj operaciji koju vode u Ukrajini i samim tim najavljujući svojevrsnu podršku Ruskoj Federaciji u toj operaciji. Dakle, Amerikanci su se ovog puta preračunali i ja očekujem u skorije vreme da će se Bajden oglasiti, ako preboli koronu, i na neki način pokušati da se izvini Kini zbog "samovolje" Pelosijeve. Tako nešto Kina neće moći da svari i nastaviće postepeno da "kida" sve veze sa Amerikom. Ono što je sve izvesnije je to da će se najzad formirati novi Evroazijski blok, koji će biti 10 puta jači od NATO bloka i na taj način osigurati mir u svetu. Živela Srbija!

borac petog beckog

pre 1 godinu

Normalno da trebaju da ezastote od zna amerike.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17