• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2024

06:00

Opasna poruka Makrona Putinu! Ovo će ga naterati da stane?! Evropa se okuplja oko Francuske, poznato šta im je glavni adut!

reuters/tanjug

Vesti

Opasna poruka Makrona Putinu! Ovo će ga naterati da stane?! Evropa se okuplja oko Francuske, poznato šta im je glavni adut!

Podeli vest

Zajednička odbrambena strategija EU, čiji je ključni element francusko nuklearno oružje, izgradiće bezbednosne garancije koje se očekuju u Evropi, kao i susedske odnose sa Rusijom, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u govoru na Sorboni, koji je emitovan na predsednikovom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Šef francuske države je pozvao na stvaranje strateškog koncepta „pouzdane evropske odbrane“.

Francuski nuklearni kapaciteti, prema Makronu, nalaze se u centru njene odbrambene strategije i deluju kao „ključni element” u odbrani Evrope. Zahvaljujući tome, prema rečima predsednika, Pariz je u stanju da izgradi bezbednosne garancije na koje računaju „svi partneri“ Francuske u Evropi.

Prema Makronu, to će stvoriti osnovu za zajedničku odbranu, kao i bezbednosne garancije, a potom će omogućiti izgradnju odnosa sa Rusijom.

Makron je napomenuo da će u narednim mesecima pozvati "sve partnere da izgrade evropsku odbrambenu inicijativu, kojoj ćemo potom dati relevantne sposobnosti: protivvazdušnu odbranu, duboke udare", napominjući da je cilj Francuske "da bude najefikasnija vojska u Evropi".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija