• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2024

15:27

(UŽIVO) Pukao front! Rusija prodire u Ukrajinu sa svih strana! Tri osobe ranjene u granatiranju Belgoroda! Kijev lansirao vođene bombe!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Pukao front! Rusija prodire u Ukrajinu sa svih strana! Tri osobe ranjene u granatiranju Belgoroda! Kijev lansirao vođene bombe!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 837. dan.

Šok otkriće britanskog Tajmsa - Zelenski nije taj koji vodi Ukrajinu! Iza kulisa je čovek koji ima stvarnu moć u Kijevu!

Tri osobe ranjene u granatiranju Belogoroda

- Lokalne vlasti i policija su potvridile za "Ateo Brejking" lokalni medij, da su tri osobe ranjene tokom ukrajinskog granatiranja sela Šebekino u belgorodskom regionu i da su trenutno van životne opasnosti.

 

 

Kraj terora SAD - vreme nosača aviona je prošlo! Pentagon treba podmornice, ali tu su Rusija i Kina daleko ispred!

Oboren ukrajinski dron iznad Belgoroda

 Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti oko 19.50 časova po moskovskom vremenu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- Oko 19.50 po moskovskom vremenu zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letelice na objekte na teritoriji Ruske Federacije, uništio je ukrajinsku bespilotnu letelicu Belgorodskoj oblasti - navodi se u poruci.

(VIDEO) Ne biraju metu! Ukrajinski dronovi napali ruske civilne brodove u Crnom moru!

Rusi sprečili dolazak ukrajinskog pojačanja

Ruske trupe poremetile su rotaciju jedinica ukrajinskih trupa na Orehovskom pravcu linije fronta Zaporožje, a Vladimir Rogov, predsednik komisije Javnog veća Ruske Federacije za pitanja suvereniteta, kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona , rekao je RIA Novosti, da je prebacivanje pojačanja i jačanje jedinica ukrajinskih militanata na Orehovsku deonicu linije fronta je poremećeno i privremeno razbijeno
 

Ruski plamenovi obrušili su se na ukrajinske položaje! Ruske snage iza sebe ostavile Staromajskoje!

Ukrajinci preprodaju gorivo sopstvenih tenkova

Ukrajinsku vojsku muči rasprostranjena krađa goriva, a vlasti u Kijevu gone korupciju uglavnom među nižim činovima, izvestio je u nedelju list Strana.ua, pozivajući se na izvore. Izvori veb-sajta u vojsci nazvali su to jednim od „najakutnijih“ i najraširenijih problema u vojsci, a neimenovani komandir čete je rekao da je gorivo postalo svojevrsna „valuta“ na liniji fronta.

Jedan od pripadnika ukrajinske vojske tvrdi da pronevereno gorivo koje ponekad dostiže i 50 odsto ukupne količine – se zatim transportuje u skladišta preduzetnika od poverenja, a plen dele privrednici i ukrajinski službenici, dodao je izvor.
 

(VIDEO) Zelenski opet udara na Krim! Dok oni gađaju Putin napreduje prema Zaporožju!

Na front dolazi nova ruska haubica

Potpuno novi samohodni top 2S43 ' Malva ' za protivbaterijsko ratovanje doživeo je prvu rundu borbenih dejstava u ruskoj specijalnoj vojnoj zoni u oblasti Harkov.
Integrisani top 2A64 kalibra 152 mm je montiran na šasiju sistema na točkovima, omogućavajući mu da u potpunosti iskoristi svoju sposobnost da se brzo pomeri na poziciju, rasporedi, puca i zatim premesti.
Domet Malve je 24 km za visokoeksplozivne (HE) i do 28 km korišćenjem projektila potpomognutih raketama. Važno je da se domet topa proširuje na oko 43 km kada se koristi najnovija precizno vođena artiljerijska municija 2K25 Krasnopolj.
 

(VIDEO) Šok na Dnjepru! Rusi ostali zatečeni potezom ukrajinskog vojnika! Saopštili mu da ide na harkovski front, a on...

 

Jedan broj F-16 biće stacioniran u inostranstvu

Jedan broj lovaca F-16 koje Ukrajina dobije iz zapadnih zemalja biće stacioniran u vazdušnim bazama u inostranstvu, rekao je Sergej Golubcov, načelnik ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva.

To će biti urađeno, između ostalog, kako bi se sprečilo da avioni postanu „mete“ u ukrajinskim bazama. Oni će služiti kao rezerva za slučaj remontnih radova i zamene neispravnih lovaca.
Istovremeno, deo aviona koji je dobio Kijev biće korišćen u inostranstvu za obuku ukrajinskih pilota.
 

(VIDEO) Putinove ćerke konačno u javnosti! Svi se pitaju samo jedno: Poznato zašto se ruski lider odlučio na ovakav potez?

 

Napad dronovima na Rusiju

Tokom noći, četiri bespilotna letelica su presretnute iznad Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Moskva brutalna! Žestoka poruka Rusije Makronu i Šolcu nakon debakla na izborima! "Sramota za Evropu..."

 

Razočarenje za Zelenskog

Konferencija o Ukrajini u Burgenštoku, koju Švajcarska planira za 15-16. jun, najverovatnije neće dovesti do značajnijih rezultata i predstavljaće razočarenje za Vladimira Zelenskog, piše švajcarski portal Votson, podsećajući da je cilj Kijeva bio da uz pomoć Berna obezbedi široku podršku takozvanom „mirovnom planu od 10 tačaka“.

„Švajcarska čini sve što je u njenoj moći da konferencija o Ukrajini u Burgenstoku bude uspešna, čak je razmatrala mogućnost učešća Rusije u njoj, ali sada (ovaj forum) preti da izazove razočarenje“, navodi se u članku.

Kako sada izgleda, piše portal, u Burgenstoku „neće biti velikog događaja, kako se Zelenski nadao tokom posete Bernu u januaru” ove godine.

„Suočen sa poteškoćama na bojnom polju, nastojao je da postigne neki uspeh barem na diplomatskom nivou“, navodi se u članku.

 

(VIDEO) Pobeda! Rusi digli zastavu, ulaze u grad! Šok u ukrajinskim medijima, sve ukazuje na najgori scenario!

 

Ukrajinski avion napao Rusiju

Avion ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva napao je cilj u Belgorodskoj oblasti Ruske Federacije, javio je britanski televizijski kanal Skaj njuz, pozivajući se na izvor u ukrajinskim vojnim krugovima.
Skaj njuz nema informacije o tome koje je oružje korišćeno u ovom napadu.

„Ovo je prvi projektil koji su ukrajinske vazduhoplovne snage upotrebile protiv cilja na ruskoj teritoriji“, rekao je neimenovani izvor kanala.

Ministarstvo odbrane Rusije još nije komentarisalo ove navode.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin istakao da udari ukrajinskih oružanih snaga na pogranične oblasti primoravaju Moskvu da razmotri mogućnost stvaranja „sanitarne zone“ kako bi se eliminisale pretnje njenoj bezbednosti.

 

Pušilin: Oslobođeno više od 60 odsto DNR

Ruske trupe oslobodile su više od 60 odsto teritorije Donjecke Narodne Republike (DNR), izjavio je šef regiona Denis Pušilin.

„Oslobođeno je više od 60 odsto republike, ako uzmemo samo teritorijalno. Ipak, jedan broj velikih gradova je i dalje pod okupacijom protivnika. Mislim na Krasnoarmejsk, Dobropolje,

Družkovka, Konstantinovka, Kramatorska, Slavjansk i niz drugih manjih naselja“, rekao je Pušilin.

Šef DNR je naglasio da će teritorija regiona koja ostaje pod kontrolom Kijeva biti oslobođena.
 

 

(MAPA) Počelo! Čečeni upali na sever Ukrajine, otvoren novi front! Drama u Sumskoj oblasti, javio se Kadirov: Oslobađamo...

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe su pogodile objekte Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu. Ukrajina je, zauzvrat, nastavila da granatira rusko pogranično područje, uključujući korišćenje vođenih bombi zapadne proizvodnje.

Na Kupjansko-Svatovskom pravcu ruske trupe napreduju duž pruge u pravcu Stepovaja Novoselovka.

U pravcu Bahmuta vode se borbe u centru mikrookruga Kanal i na teritoriji Časovojarskog remontnog pogona.

U pravcu Avdejevskog, ruske trupe su proširile zonu kontrole severno i severozapadno od Umanskog , zauzevši uporište u oblasti jaruga Babaki.

U pravcu Vremjevskog, Oružane snage Rusije vode borbe na severnoj periferiji Staromjerskog u rejonu Molodežne ulice, gde još uvek postoji prisustvo Oružanih snaga Ukrajine.

 

Pljas! Zelenski se dugo radovao, a sada je stigla šamarčina realnosti! Američko obećanje ga neće spasiti!

 

Ukrajinski avion prvi put izveo udar unutar ruske teritorije

Britanski „Skaj njuz“ tvrdi, pozivajući se na ukrajinski vojni izvor, da je ukrajinski avion prvi put izveo udar unutar ruske teritorije, izvan teritorija novih regiona Rusiji i Krima – u Belgorodu.

Kako je navela britanska televizija, nije jasno koja je municija upotrebljena i da li se radi o oružju proizvedenom na Zapadu.

 

Putin ovo nije očekivao! Šok poruka iz Bugarske, NATO će poludeti! Predsednik Radev se žestoko obrušio na evroatlanske kukavice!

 

Šta je istinski cilj slanja "miraža"

Francuska je odlučila da isporuči Ukrajini avione "miraž" jer je ukrajinska vojska izgubila celu flotu SU-24, uveren je Merkuris.

- Istinski cilj slanja aviona u Ukrajinu jeste to što su Rusi uništili čitavu flotu aviona Su-24 - rekao je on.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je pre dva dana rekao da će Pariz dati Kijevu lovce "miraž" i organizovati obuku pilota.

 

Šta rade ovi u Pentagonu?! Gore američki mediji! Vojska pojma nema kako Rusija zbunjuje najskuplje projektile!

 

Ukrajinci granatirali Novu Majačku

Ukrajinske snage granatirale su mesto Nova Majačka u Hersonskoj oblasti, tom prilikom jedan 25-godišnji mladić je poginuo a jedna žena ranjena, saopštio je gubernator oblasti Vladimir Saldo.

Mesto je gađano iz višecevnih bacača raketa, a dve kuće su oštećene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija