• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.08.2024

22:40

Katastrofa! Rusi upravo objavili najgore vesti iz Belgoroda! Situacija izmiče kontroli, informacije su zabrinjavajuće!

Printscreen/telegram/AP/Shutterstock

Vesti

Katastrofa! Rusi upravo objavili najgore vesti iz Belgoroda! Situacija izmiče kontroli, informacije su zabrinjavajuće!

Podeli vest

U Belgorodskoj oblasti uvedeno je vanredno stanje na nivou federacije, saopštili su iz pres-službe Ministarstva za vanredne situacije nakon vanrednog zasedanja vladine komisije za prevenciju i sanaciju vanrednih situacija.

- U skladu sa informacijama dobijenim tokom izveštaja, predlažem da se vanredna situacija, koja je nastala na teritoriji Belgorodske oblasti, proglasi za vanrednu situaciju federalnog karaktera i da se uspostavi federalni nivo reagovanja - izjavio je ministar za vanredne situacije, Aleksandar Kurenkov.

On je naglasio da se u regionu pruža sveobuhvatna pomoć pogođenom stanovništvu, ali da razmere događaja prevazilaze mogućnosti lokalnih vlasti da se samostalno nose sa posledicama.

Ministar je takođe upozorio na nedopustivost neopravdanog povećanja cena osnovnih namirnica i zadužio članove komisije da prate pitanja koja se tiču životnih potreba stanovništva.

Guverner Belgorodske oblasti, Vjačeslav Gladkov, izjavio je da će vlasti odmah obavestiti stanovnike o tome šta podrazumeva federalni režim vanrednog stanja.

Dan ranije, u oblasti je uvedeno vanredno stanje na regionalnom nivou. Gladkov je tada izjavio da situacija ostaje izuzetno teška: Oružane snage Ukrajine svakodnevno granatiraju teritoriju regiona, a civili ginu.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, radi obezbeđenja sigurnosti građana, na snazi je režim protivterorističke operacije. Ovaj režim je uveden nakon što su 6. avgusta jedinice OSU upale na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno. Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, izjavio je da će operacija biti završena potpunim porazom ukrajinskih snaga i povratkom na državnu granicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija