• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.09.2024

00:15

Prelomni momenat u ratu! Rusi su ovo čekali više od dve godine! Ukrajini upravo saopštene najgore moguće vesti!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Prelomni momenat u ratu! Rusi su ovo čekali više od dve godine! Ukrajini upravo saopštene najgore moguće vesti!

Podeli vest

Evropa i SAD su iscrpile svoju sposobnost da nastave da isporučuju vojnu opremu u količinama neophodnim za sprečavanje iscrpljivanja ukrajinskih oružanih snaga u ovom sukobu. Ovo je veoma skupa oprema i čim krene u bitku, ona se uništava i zato su Ukrajincima sada potrebne zamene koje jednostavno više nisu dostupne“, rekao je Riter.

- Evropa i SAD su iscrpile svoje mogućnosti da nastavljaju da isporučuju vojnu tehniku u količinama neophodnim za sprečavanje iscrpljivanja ukrajinskih oružanih snaga u ovom sukobu. To je veoma skupa oprema i čim krene u bitku, ona se uništava. Zato su Ukrajincima sada potrebne zamene kojih jednostavno više nema - objasnio je Riter na Jutjub kanalu „Reporterfy Media & Travel“.

Prema njegovim rečima, moguće je da Kijev razmatra različite načine za eskalaciju sukoba sa Rusijom kako bi dobio dodatnu podršku Zapada.

- Ukrajinci se nalaze u veoma teškom položaju i mislim da ćemo videti još eskalacionih dejstava Kijeva koje će imati za cilj da stvore utisak da uz podršku Zapada Ukrajina ima šansu, ako ne da pobedi Rusiju, onda barem da spreči sopstveni totalni poraz - zaključio je on.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavlja „igranje vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija