• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.09.2024

07:10

Šta su ovo uradili Ukrajinci?! Ako Rusi krenu da se svete... Sela spaljena, sve je uništeno: Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

Reuters/shutterstock

Vesti

Šta su ovo uradili Ukrajinci?! Ako Rusi krenu da se svete... Sela spaljena, sve je uništeno: Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

Podeli vest

Učiteljica Irina Zvagina iz sela u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti izjavila je za RIA Novosti da je njena škola uništena u napadima Oružanih snaga Ukrajine (OSU), a veći deo naselja izgoreo je nakon napada dronova.

Zvagina radi kao učiteljica engleskog jezika u školi sela Vorožba. Prema njenim rečima, većina njenih sugrađana evakuisana je 7. avgusta nakon napada OSU na region. Sada ona zajedno sa ćerkom, sinom i majkom živi u privremenom smeštaju u Kursku, gde takođe radi: za decu školskog uzrasta organizovana je nastava na daljinu.

- Nismo se ni stigli kako treba spakovati: dali su nam deset minuta za pripreme, krenuli smo u onome u čemu smo bili i sa onim što smo uspeli da ponesemo. Neko ima očuvanu kuću, neko nema. Selo je već delimično izgorelo, a neke porodice više nemaju gde da se vrate. Prema informacijama koje dobijamo, tamo dronovi lete i kuće gore - ispričala je Zvagina.

Ona je rekla da se neće vraćati u rodno selo i da planira da život nastavi u Kursku, ali i da se mora navići na novi način rada.

- Najteže je naviknuti se na to što više nismo u prostorijama naše škole. Zgrada je delimično uništena, uništena je i fiskulturna sala. Naravno, želimo da se vratimo, ali zbog trenutnih okolnosti moramo raditi ovde - rekla je ona.

Jedinice OSU su u 5:30 časova 6. avgusta krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba OS Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti okončana uništenjem neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Kako je 8. septembra saopštilo Ministarstvo odbrane, za vreme borbenih dejstava na Kurskom pravcu neprijatelj je izgubio više od 11,2 hiljade vojnika i 87 tenkova. U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, za bezbednost građana uveden je režim KTO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija