• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2024

11:16

Ludnica! Zelenski formirao elitnu brigadu, a onda uradio nešto šokantno! Vojni analitičari zabezeknuti, da li je ovo moguće?!

Shutterstock/telegram printscreen/Reuters

Vesti

Ludnica! Zelenski formirao elitnu brigadu, a onda uradio nešto šokantno! Vojni analitičari zabezeknuti, da li je ovo moguće?!

Podeli vest

Nova 154. brigada Oružanih snaga Ukrajine opremljena je samo zastarelim naoružanjem, piše vojni analitičar Dejvid Eks u članku za Forbes.

"154. mehanizovana brigada uglavnom je opremljena starom i lakom oklopnom tehnikom, a nijedna jedinica nema oklop deblji od 33 milimetra, što je dovoljno samo za zaštitu od mitraljeske vatre", navodi se u materijalu.

Eks ističe da opremanje novih brigada OSU starim naoružanjem može biti ozbiljan problem za Ukrajince, jer će starije jedinice sa boljom i novijom tehnikom biti povučene sa fronta tokom rotacija.

„Ako 154. mehanizovana brigada zaista koristi tenkove T-62, to je uznemirujući znak za vojsku koja uglavnom koristi modernije verzije tenkova T-64 i T-72, uz mnogo manji broj predatih Challenger 2, M1 Abrams, Leopard 1 i Leopard 2,“ naglasio je analitičar.

Rusko Ministarstvo odbrane je ranije izvestilo da su ruske snage oslobodile Krasnogorovku, Grigorovku, Galicynovku i Vodjanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ruska vojska aktivno napreduje u Donbasu, a prema rečima Sergeja Šojgua, tokom avgusta i prve nedelje septembra oslobođeno je skoro hiljadu kvadratnih kilometara teritorije. Protivnik gubi do dve hiljade ljudi dnevno.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45