• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

29.04.2019

10:02

(VIDEO) ČOVIĆ ZA INFORMER: Sad su svi videli da sam ozbiljan igrač!

Crvena zvezda

(VIDEO) ČOVIĆ ZA INFORMER: Sad su svi videli da sam ozbiljan igrač!

Podeli vest

Pokazao sam svima da nisam u Zvezdi zato što sam sin Nebojše Čovića, kaže za Informer košarkaš crveno-belih Filip Čović! Iskusni plejmejker, na iznenađenje mnogih, bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Beograđana u ABA ligi i povratak u Evroligu

Čović je obio veću minutažu posle povrede prvog pleja Džoa Reglanda i tu priliku iskoristo je na najbolji mougući način. U tri utakmice polufinala protiv Partizana i pet finalnih duela sa Budućnošću imao je devet poena i 6,25 asistencija po meču.


Tokom završnice ABA lige dobili ste brojne pohvale od stručnjaka, ali i od navijača. Koliko vam to znači?


- Svakome prija kad ga hvale. Naravno, bitan je tim, a ne pojedinac. Sve bitne mečeve dobili timskom igrom. Ipak, moram da priznam da mi je veoma drago zbog mojih dobrih partija. Bio bih veoma neiskren ako bih rekao da mi sve to ne prija. 

Ranije ste često bili na udaru "delija", koji su smatrali su da niste dovoljno kvalitetni za Zvezdu i da ste tu samo zato što vam je otac predsednik kluba. Da li vam je to smetalo?

- Ništa to meni nije bilo čudno. Ja sam svestan da me svi gledaju kroz prezime Čović. I svakako da je zbog mog prezimena moj košarkaški put bio mnogo teži. Čak i ljudi koji ne prate košarku, a čuju da sam sin Nebojše Čovića, predsednika Zvezde, reći će: "on je tu zbog oca". Međutim, to su samo predrasude i mislim da sam ove sezone pokazao da to nije tačno.

POSTAO JE NAJPOZNATIJI ČOVIĆ! Od odbačenog do HEROJA kojem se "delije" klanjaju!

Vaš otac je godinama u košarci, da li vas je tokom karijere više savetovao ili kritikovao?

- Više me je kritikovao nego savetovao. Uvek me je kritikovao više nego ostale i od mene očekivao više nego od ostalih. Nije bilo nikakvog popuštanja zato što sam mu sin. To je normalno i nikada mi to nije smetalo. On je dosta uradio za košarku na svim nivoima i svakako da je uvek bio veoma zahtevan. U poslednje vreme ne razgovaramo mnogo o košarci.

Osim činjenice da je Zvezda tri finalne u takmice u "Pioniru" protiv Budućnosti dobila sa ukupnom razlikom od 100 poena, finalnu seriju obeležili su i incidenti u Podgorici, a zatim i u Beogradu. Kako je to izgledalo iz vašeg ugla?

- U toj trećoj utakmici finala u "Morači" mi igrači smo bili potpuno nezaštićeni. Navijači su ulazili na teren i pretili nam. Ružno mi je što moram da kažem, ali pljuvali su nas sa pola metra i gađali svim i svačim. Srećom mi smo uspeli da se izdignemo iznad svega toga i zbog toga sam ponosan na ekipu. 

Foto: Starsportphoto

Da li je postojao strah u tom trenutku?

- Naravno. Neko ti priđe na pola metra, pritom ga niko ne upozori, niti mu priđe da ga skloni. Svašta je upadalo na teren, zamislite samo da je nekog pogodio veliki metalni šraf ili nešto tome slično čime su nas gađali. Uprkos svemu, mi smo se trudili da ostanemo koncentrisani na košarku, jer je to naš posao.

SRBIJU ZOVE SMRDIJA! Čović je opasno isprozivao OVU CRNOGORKU!

Iako je uprava kluba u više navrata apelovala na "delije" da ne prave incidente u majstorici, oni su ipak odlučili da se revanširaju Crnogorcima. Kako je vama izgledalo ono što se desilo u Beogradu?

- To je bila reakcija na sve što se dešavalo u Podgorici, u toj trećoj utakmici. Bilo je donekle i očekivano da i ovde bude tih stvari nakon onakvog dočeka u "Morači". Moramo da uzmemo u obzir i sve ono što se dešavalo prošle sezone u finalu - zaključio je Čović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija