• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

16:30 >> 19:33

NEKA SVI ČUJU - ZVEZDA SE "VRATILA" U EVROLIGU! Ivanović probudio VELIKANA! Crveno-beli URAGAN oduvao i "Ponos Izraela"! (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

NEKA SVI ČUJU - ZVEZDA SE "VRATILA" U EVROLIGU! Ivanović probudio VELIKANA! Crveno-beli URAGAN oduvao i "Ponos Izraela"! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi Tel Aviv sa 69:68 u desetom kolu Evrolige

Desetak dana prošlo je od imenovanja Duška Ivanovića za novog trenera Crvene zvezde, a iskusni crnogorski stručnjak je od regionalnog šampiona ponovo napravio evroligaški tim. Mučio se beogradski velikan na startu sezone, ređao poraze, ali se čini da je sada sve to daleka prošlost budući da od dolaska Ivanovića Zvezda ima tri pobede u elitnom takmičenju - 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21)!

Delovala je Crvena zvezda izuzetno raspoloženo na startu meča, posebno Luka Vildoza. Argentinac se hranio sjajnom energijom sa tribina i sa dve trojke doneo veliku prednost crveno-belima u prvoj deonici. Ipak, Makabi je uzvratio preko Lorenca Brauna koji je nakon samo šest minuta već imao devet minuta, ali je dobra odbrana izabranika Duška Ivanovića donela rezultat. 

Kada je stao Vildoza nadovezao se Nikola Ivanovića, a izuzetan doprinos dao je i Džon Holand sa tri ukradene lopte i laganim poenima u kontri. Makabi nije imao rešenje za agresivnu odbranu. Kada je stala spoljna linija crveno-belih uključili su se Hasan Martin, Ben Bentil i Filip Petrušev pa je beogradski velikan posle prvog poluvremena imao dvocifrenu prednost. 

Foto: Starsportphoto©

Nažalost, kao i do sada crveno-beli su delovali pogubljeno na startu drugog poluvremena što je Makabi uspeo da iskoristi. Izraelci su brzo istopili prednost domaćina, uspeli i da povedu, ali je nakon tajm-auta Duška Ivanovića Zvezda ponovo uspela da se vrati u ritam, a pre svih Nemanja Nedović. 

Ponovo je reprezentativac Srbije vodio napad crveno-belih u svom maniru. Nekoliko lakih poena posle prodora, nakon toga i trojka koju je ponovio i Nikola Ivanović i Zvezda je još jednom napravila osetniju prednost - 57:50 u finišu trećeg kvartala. 

Makabi se nije predavao, posebno Lorenco Braun koji je nastavio da igra u sjajnom ritmu kao i čitave sezone. Amerikanac je gotovo čitavu utakmicu proveo na parketu, a sve lopte u poslednjoj četvrtini išle su njemu u ruke. Ipak, utakmicu karijere odigrao je večeras Hasan Martin za kog niko iz tabora "Ponosa Izraela" nije imao rešenje te su crveno-beli u Pioniru moglu da slave treću vezanu, a ukupno četvrtu pobedu u elitnom takmičenju! 

CRVENA ZVEZDA - MAKABI TEL AVIV  69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd   Sudije: Olegs Latiševs, Mehdi Difala, Saulius Rakis

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ivanović, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev

Makabi Tel Aviv: Adams, Braun, Boldvin, Martin, Sorkin, Pnini, Dibartomeo, Hilijard, Holins, Pojtres, Nibo, Kolson

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Drama, drama, drama! Makabi ima 24 sekunde i napad za pobedu...

39. minut - Vezuje Lorenco Braun četiri poena i još jednom vraća Makabi u igru! Odmah reaguje Ivanović sa minutom odmora - 69:66!

38. minut - Poeni za Sorkina na jednoj, a na drugoj za Ognjena Dobrića koji je bio polovičan sa linije penala - 69:62!

Foto: Starsportphoto©

38. minut - MARTIIIN! Utakmica života za centra crveno-belih! Sada je posle ukradene lopte povukao kontru i proigrao Ognjena Dobrića - 68:60! Odmah tajm-aut za Makabi...

37. minut -  I još jednom oba bacanja pogađa Hasan Martin nakon novog faula Niba! Sjajn odeluje saradnja Zvezdinog centra sa Lukom Vildozom - 66:60!

37. minut - Na liniju penala će Hasan Martin nakon faula Niba! Prilika za lake poene crveno-belih u još jednoj neizvesnoj završnici, a centar Zveze biva siguran  - 64:60!

36. minut - Lagani poeni za Lorenca Brauna, Makabi se ne predaje - 62:60!

34. minut - Sada pogađa Hasan Martin i odgovara na lake poene Niba - 62:56!

33. minut - NEDOOOOOOOVIĆ! Ide još jedna, eksplodirao je Pionir posle nove trojke za crveno-bele - 60:54!

32. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Trojka za pleja crveno-belih! Izuzetno bitan momenat budući da je Makabi ponovo bio u strahovitom naletu nakon poena Niba - 57:52!

31. minut - Poeni za Bena Bentila na startu poslednjeg kvartala, a na drugoj strani će Lorenco Braun na liniju penala nakon faula Ognjena Dobrića - 52:47!

Treća četvrtina:

Foto: Starsportphoto©

30. minut - Trojka za Dibartomeua u finišu treće četvrtine! Makabi je na posed zaostatka nakon 30 minuta u dvorani Aleksandar Nikolić - 50:47!

29. minut - MITROVIIIIIIIIIIIIĆ! Pogađa centar Crvene zvezde uz faul Martina koji zbog pet ličnih završava utakmicu u finišu treće četvrtine - 50:44!

28. minut - Novi poeni za Nemanju Nedovića koji ovoga puta pogađa posle prodora, crveno-beli ponovo pronalaze kakav-takav napadački ritam!

27. minut - Pogađa oba slobodna bacanja Ben Bentil, ali na drugoj strani Makabijev Martin je precizan uz faul - 45:44!

26. minut - NEDOVIIIIIIIIIIIIIĆ! Trojka za šutera crveno-belih u veoma bitnom momentu! Prekida Nedović seriju Makabija, a potom i sjajna reakcija u odbrani Zvezde - 43:39!

25. minut - Preokreće Makabi posle loše reakcije Ivanovića... Crnogorski plej je dodao loptu Lorencu Braunu, a Amerikanac lagano poentira u kontri - 38:39! Tajm-aut traži Duško Ivanović. 

24. minut - Polovičan učinak Luke Mitrovića sa linije penala, na drugoj strani svoju seriju nastavlja Roman Sorkin - 38:37!

23. minut - Mršavo deluju crveno-beli na startu drugog poluvremena, sada je još jednom morao da šutira Nikola Ivanović na isteku napada i nije uspeo da pogodi crnogorski reprezentativac - 37:35!

Foto: Starsportphoto©

22. minut - Vezuje Roman Sokrin četiri poena i smanjuje zaostatak Makabija! Ipak, seriju gostiju prekida Filip Petrušev pogotkom sa linije penala - 37:33!

21. minut - Gotovo pet minuta nema poena u Pioniru! Bezidejno deluje Makabi, a na drugoj strani se crveno-beli muče sa realizacijom. 

Druga četvrtina:

20. minut - Kraj prvog poluvremena! Pogodio je Ostin Holins za tri poena, ali posle vremena - 36:29!

19. minut - Serija promašaja i grešaka na obe strane... Opao je ritam utakmice značajno u drugoj polovini četvrtine! Ide to na ruku crveno-belima budući da Makabi ne uspeva da smanji zaostatak - 36:29!

18. minut - Ne ide Dobriću za tri poena, ali Makabi ne uspeva da zaustavi Kninsku kobru kada se sjuri na koš. Sada ga je Boldvin faulirao, a srpski reprezentativac pogađa oba slobodna bacanja - 36:27!

17. minut - Greška Ognjena Dobrića u napadu, uspeo je to na drugoj strani da kazni Roman Sorkin koji poentira posle asistencije Lorenca Brauna - 34:29!

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Dobri momenti u igri Hasana Martina, centar crveno-belih je prvo ukrao loptu Boldvinu, a potom na drugoj strani posle "zidanja" poentirao pored Kolsona - 34:27!

15. minut - Pogodio je Nikola Ivanović trojku uz zvuk sirene, ali je zakasnio crnogorski reprezentativac - 32:27!

15. minut - Serija 5:0 Makabija... Trojku je pogodio Kolson, a prethodno je sa linije penala bio siguran Hilijard. Odmah minut predaha traži trener crveno-belih Duško Ivanović - 32:27!

14. minut - IVANOVIIIIIIIIIIIĆ! Opalio je trojku plejmejker Crvene zvezde nakon ofanzivnog skoka Ognjena Dobrića i doneo srpskog šampionu deset poena prednost - 32:22! Reaguje tajm-autom trener Makabija!

13. minut - Sada nekoliko spornih odluka sudijske trojke, a sve su bile na račun crveno-belih. Ipak, Zvezda dobrom odbranom uspeva da održi visoku prednost - 29:22!

11. minut - Pogađa Vejd Boldvin na startu drugog perioda, ali vraća to Luka Mitrović posle izvanrednog dodavanja Nikole Ivanovića - 29:20!

Foto: Starsportphoto©

Prva četvrtina: 

10. minut - Nešto brži tempo u poslednjem minutu prve četvrtine! Džoš Nibo upisao je četiri poena, a na drugoj strani je odgovorio Filip Petrušev sa pet - 27:18!

9. minut - Izuzetan potez Nikole Ivanovića koji je bez faula uspeo da zaustavi kontru Makabija, a potom i "u ofsajdu" pronađe Nemanju Nedovića za lake poene srpskog reprezentativca - 22:14!

8. minut - Uspeo je Martin da dođe do skoka, a potom i natera Martina iz tabora Makabija na faul. Siguran je bio potom centar Zvezde sa linije penala - 20:14!

7. minut - Ne uspevaju crveno-beli da zaustave Lorenca Brauna koji nakon defanzivnog skoka pogađa novu trojku, već treću u prvoj deonici - 18:14!

6. minut - Izuzetna energija Džona Holanda, uspeo je Amerikanac da ukrade dve lopte i veže četiri poena, prednost crveno-belih raste - 17:10!

5. minut - RAFALNA PALJBA LUKE VILDOZE! Digao se Argentinac u ranoj fazi napada i pogodio novu trojku za crveno-bele. Vraća to na drugoj strani Lorenco Braun - 13:10!

4. minut - Naterao je Bentil Pojtresa na faul prilikom šuta za tri poena! Siguran je centar crveno-belih sa linije penala i pogađa sva tri bacanja - 10:7!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - VILDOZAAAAAAAA! Vraća trojku Argentinac, Pionir se raspalio nakon prvog pogotka Luke Vildoze - 7:7!

3. minut - Pogađa posle prodora Ognjen Dobrić, na drugoj siguran za tri poena bio je Lorenco Braun - 4:5!

2. minut - Nakon dve dobre odbrane, ali slaba napada, crveno-beli su poklekli, a poene postiže Roman Sorkin - 2:2!

1. minut - Prvi napad na meču za Crvenu zvezdu i odmah laki poeni za Bena Bentila - 2:0!

16:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice desetog kola Evrolige između Crvene zvezde i Makabi Tel Aviva. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 1 godinu

Ivanović je iskusan evroligaški trener, a svi zaboravljaju da njegov prethodnik Jovanović nije imao na raspolaganju Vildozu, Nedovića, pa donekle i Mitrovića i Dobrića i da je ovo sasvim drugi tim, naravno mnogo jači i sa iskusnim trenerom je počeo da niže pobede.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17