• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

12.06.2024

11:21

Uteruje strah u kosti! Englezi upozoreni: Obratite pažnju na Pavlovića

profimedia

EURO 2024

Uteruje strah u kosti! Englezi upozoreni: Obratite pažnju na Pavlovića

Podeli vest

Strahinja Pavlović, štoper Salcburga i Srbije, svrstan je među devet igrača do 23 godine koji bi mogli da zablistaju u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu.

Poznata platforma za statistiku  "Opta" ističe da bi svi u Nemačkoj trebalo pažnju da obrate na srpskog defanzivca.

Otvaranje šampionata je u petak u Minhenu, igraju Nemačka i Škotska od 21.00, a Srbija će prvi meč odigrati u nedelju (21.00) sa selekcijom Engelske. "Opta" navodi da je Pavlović primer odbrambenog igrača protiv kojeg nijedan napadač neće uživati u igri. Nadamo se ni igrači "Gordog Albiona".

"Srbija je u prošlosti proizvela neke sjajne defanzivce, a čini se da je Strahinja Pavlović još jedan od njih. Talenat Red Bul Salcburga je mešavina starog tipa i savremenih varijanti centralnih bekova. Njegovi fizički atributi čine da se ističe na terenu, pravi je primer odbrambenog igrača protiv kojeg nijedan napadač neće uživati u igri. Od svih igrača koji su prošle sezone proveli bar 1.000 minuta na terenu u austrijskoj Bundesligi samo trojica nadmašuju njegovih 64,1 odsto dobijenih duela, a imao je najmanje 177 duela više od te trojice. Pored toga, samo dvojica igrača su uspešnija od Pavlovićevih 71,9 odsto dobijenih vazdušnih duela, ali je i u tom segmentu imao 153 više okršaja u skoku nego pomenuti par", navodi se u Optinom obrazloženju.

Foto: profimedia

 

 

Popularna platforma sipa komplimente na račun našeg defanzivca ističe i njegovu tehniku.

"Činjenica da je on prirodna sila ne bi trebalo da dovede do pogrešnih shvatanja o njegovoj tehnici. Ne želimo da kažemo da je "mekan na lopti za tako velikog čoveka", ali je svakako igrač koji voli da ima loptu u nogama i dobro je kontroliše. U prošloj sezoni je napredovao i bio treći igrač u Bundesligi Austrije po broju progresivnih iznošenja (345), a peti za progresivno iznošenje od najmanje 10 metara (122), demonstrirajući tako želju da započinje napade Salcburga. S obzirom na građu, ima iznenađujuću promenu tempa kretanja", konstatuje Opta.

Pored srpskog štopera na ovoj listi su još: štoper Belgije Zeno Debast, centralni vezista Hrvatske Martin Baturina, centralni vezista Ukrajine Georgi Sudakov, defanzivni vezista Portugalije Žoao Neves, levo krilo Španije Niko Vilijams, levo krilo Slovačke Leo Sauer, desno krilo Belgije Johan Bakajoko i napadač Gruzije Georges Mikautadze.

Foto: printscreen instagram

Fudbaleri Srbije

 

Srbija je u grupu C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč "orlovi" igraju protiv Engleske u nedelju  od 21.00 u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea. Dugi meč na prvenstvu sa Slovenijom igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati, dok je duel sa Danskom 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu "Alijanc arena".
 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija