• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

13.06.2024

19:55

Hviča predvodi debitante na Evropskom prvenstvu: Ostvarenje sna, 18. juna će Gruzija biti ujedinjenija kao nikada pre!

EPAIMAGES/Reuters

EURO 2024

Hviča predvodi debitante na Evropskom prvenstvu: Ostvarenje sna, 18. juna će Gruzija biti ujedinjenija kao nikada pre!

Podeli vest

Želeli smo da budemo deo važnog turnira, ali nismo došli samo da prisustvujemo, poručuje Hviča Kvarachelija.

Nakon više od dve decenije čekanja reprezentacija Srbije naći će se na Evropskom prvenstvu, prvi put od osamostaljenja. To, ipak, neće biti debi za "orlove" na kontinentalnoj smotri, ali će navijači u Nemačkoj imati priliku da prate debitante - selekciju Gruzije! 

Četa Vilija Sanjola režirala je veliko iznenađenje i eliminisala Grčku u finalu baraža čime su izborili prvi nastup na Evropskom prvenstvu ikada. Jedan od ključnih igrača u sastavu Gruzije bio je Hviča Kvarachelija, napadač Napolija koji je bio gost UEFA uoči prvog meča protiv Turske koji je na programu 18. juna u Dortmundu.

- Bio je ovo najveći san svakog Gruzina! Želeli smo da budemo deo tako važnog turnira, za nas je najsrećniji dan bio kada smo to ostvarili. Nismo došli ovde samo da prisustvujemo Evropskom prvenstvu, želimo da ostvarimo trag, da ispišemo novu stranicu naše istorije. Daćemo sve od sebe! Koncentrisani smo i spremni za takmienje. U Gruziji svi čekaju naš debi, mislim da će Gruzija 18. juna biti ujedinjena kao nikada pre - poručio je Hviča Kvarachelija. 

Za mnoge - Kvarachelija će biti glavna snaga reprezentacije Gruzije. 

- To je ogromna odgovornost i zahvalan sam jer se moj rad ceni. Ima još igrača koji bi mogli da naprave uspeh, svi se trudimo da tim bude bolji, a individualan uspeh je manje važan. Fokusirani smo da uspemo. Zadovoljstvo je igrati na Evropskom prvenstvu, ovo je nezaboravan trenutak i velika emocija koju ćemo pamtiti do kraja života. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Kvarachelija posebno ističe uticaj kapitena - Gurama Kašija. 

- Mi smo mešavina mladosti i iskustva. Postali smo kompaktan tim koji je ustanju da se bori sa svima. Kapiten Kašija je pravi primer svima nama, iako je stariji i iskusniji vredno radi svaki dan. Daje primer mlađima, pravi je lider. Možemo da mu kažemo hvala. 

Kakvi su ciljevi Gruzije na predstojećem Evropskom prvenstvu? 

- Pripreme su na maksimalnom nivou. Do ostvarenja sna - prvog meča na Evropskom prvenstvu ostalo je malo vremena, a mi smo puni emocija. Trudimo se da sve to kontrolišemo... Spremamo se najbolje što možemo za duel sa Turcima, taj meč je najvažniji jer ćemo u istom ritmu nastaviti. Prvi cilj je da prođemo grupnu fazu, učinićemo sve da to ostvarimo - podvukao je Hviča. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija