• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.06.2024

11:18

Moj komšija Piksi mi je bio uzor! Živković pun samopouzdanja: Idemo sve da pobedimo, pa i Engleze! (VIDEO)

Starsportphoto

EURO 2024

Moj komšija Piksi mi je bio uzor! Živković pun samopouzdanja: Idemo sve da pobedimo, pa i Engleze! (VIDEO)

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Andrija Živković poručuje da naša ekipa ide na trijumf u svakoj utakmici na Evropskom prvenstvu bez obzira na to ko je rival!

"Orlovi" sutra startuju na šampionatu Evrope u Nemačkoj, a rival će biti jedan od favorita za osvajanje, selekcija Engleske. Živković je u intervjuu za Fudbalski savez Srbije govorio o brojnim temama vezanim za naš nacionalni tim, ali i vezano za njegovu klupsku sezonu, gde je sa PAOK-om osvojio titulu prvaka Grčke.

- Sjajna sezona iza mene, znači mi zbog EP da budem što spremniji i što bolji, mislim da sam u dobroj formi - kaže Živković.

Popularni Žile nedavno je izabran za najboljeg fudbalera solunskog kluba od strane navijača. Kako kaže, nada se da će takve igre preneti i na nacionalni tim.

- Kao što sam rekao, znači mi MVP nagrada, drago mi je što sam pomogao klubu da osvojimo titulu - dodaje Živković.

Englezi su favoriti u narednom susretu sa Srbijom, ali i za samu završnicu turnira. Živković, ipak, uverava da će naš tim sve učiniti da dođe do pozitivnog rezultata.

- Kao što ste rekli, favoriti su na papiru, videćemo kako će biti na terenu. Mi smo profesionalci, protiv koga god da igramo daćemo maksimum. Nebitno da li je Engleska ili neka druga reprezentacija. Idemo na pobedu u svakoj utakmici i tako ćemo i igrati - pun je samopouzdanja Živković.

Foto: EPAIMAGES

Andrija Živković u dresu PAOK-a

 

Što se tiče Danske i Slovenije, druga dva rivala u grupi, Andrija kaže da će i tim mečevima pristupiti ozbiljno.

- Naravno, danas svi igraju fudbal, moraš da budeš oprezan u svakoj utakmici. U svaku utakmicu idemo svi zajedno kao tim, sto posto agresivno i mislim da neće biti nikakvih problema.

Otkriva Andrija da je u Nišu praktično komšija sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem.

- Veliko ime i svima nam je bio uzor. Drago mi je što dolazimo iz istog grada. Ne samo iz istog grada, već iz istog naselja, udaljeni smo na minut jedan od drugog. Nišlijske fore? Neka ostane među nama (smeh).

Andrija je bio deo tima iz 2015. godine koji je na Novom Zelandu postao šampion sveta. Sada u timu Srbije igra sedmorica fudbalera iz te generacije, uključujući i Živkovića.

- Naravno da nam to mnogo znači. Sve su to dobri momci. Ima nas sedmorica. Znamo se 15 godina. Jako lep osećaj i podatak da smo zajedno i sada na okupu. Tu smo sa jednim ciljem, da pomognemo Srbiji.

Iako Andrija Živković ima samo 27 godina, preko 10 godina je deo reprezentacije. Bio je i ostao najmlađi debitant u istoriji našeg nacionalnog tima.

- Stvarno to je bio neverovatan osećaj koji se nikad ne zaboravlja. Debitovao sam na oproštaju Dejana Stankovića. Tada mi je to značilo mnogo za moju karijeru i za samopouzdanje - zaključuje Živković.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Onkolog: Moguće napraviti vakcine i lekove protiv raka za svakog čoveka posebno
Društvo

Onkolog: Moguće napraviti vakcine i lekove protiv raka za svakog čoveka posebno

Zahvajujući tome što sada znamo kako naš genom izgleda i šta mu je funkcija, postoje mogućnosti da napravimo nešto za svakog čoveka pojedinačno, odnosno da se prave personalizovane vakcine i lekovi da ciljano lečimo bolest raka kod određenog pacijenta, izjavio je danas onkolog prof.dr Vladimir Kovčanin povodom personalizovane vakcine za rak koju razvija ruski naučnik Aleksandar Gincburg, a koja je trenutno u fazi pretkliničkih istraživanja.

18.06.2024

14:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija