• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.06.2024

08:00

Naša odbrana će ovog puta položiti ispit! Kapiten Partizana veruje u "orlove"

Starsportphoto

EURO 2024

Naša odbrana će ovog puta položiti ispit! Kapiten Partizana veruje u "orlove"

Podeli vest

Imamo defanzivce iz najjačih evropskih liga, nastupaju u ozbiljnim klubovima i nema nikakvog razloga da sumnjamo u njih, kaže Svetozar Marković (24) u intervjuu za Informer!

Kapiten Partizana oporavlja se od operacije kolena, sprema se za početak priprema sa novim trenerom Aleksandrom Stanojevićem, ali pomno i prati utakmice Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Mladi štoper posebno širi optimizam kada je u pitanju naša reprezentacija, koju večeras u 1. kolu grupe C čeka premijerni meč protiv strašne Engleske na stadionu u Gelzenkirhenu (21.00, RTS 1, Arena premijum 1).

Činjenica je da su "orlovi" u ulozi totalnog autsajdera, jer igraju protiv aktuelnog prvaka Evrope, ali defanzivac crno-belih svakako očekuje da Piksijevi momci pruže žestok otpor jednom od najboljih svetskih timova.

* Šta očekujete od Srbije na EP, na kom nas nije bilo tačno 24 godine?

- Ne treba se više osvrtati na prošlost, koju ne možemo da promenimo. Ovo je sada neka potpuno druga priča. Nije fraza, zaista mislim da imamo kvalitet i da možemo da napravimo veliki rezultat u Nemačkoj. Samo da svi momci budu zdravi, a ne sumnjam da će dati sve od sebe da ostvare uspeh.

Foto: profimedia

Fudbaleri Srbije danas imaju premijeru na EP

Na startu nas čekaju Englezi, a kasnije i Slovenci i Danci. Kako protiv njih?

- Ne postoji nijedna loša ili slaba ekipa na ovom turniru, pa tako i u našoj grupi. Neće nam biti lako ni sa jednom selekcijom, ali verujem u nas. Svi znamo koliko je Engleska jaka i kakve pojedince ima, strašan su tim, ali uvek treba biti hrabar i boriti se do krajnjih granica. Danci mogu da budu izuzetno neugodni, ali i Slovenci, koji su često znali da iznenade favorite. Srbiju čeka težak posao, ali uvek sam optimista.

* Da li to što se ovog puta nije osećala velika euforija, kao pred put u Katar na Mundijal, može da donese nešto pozitivno?

- To je sigurno pozitivna okolnost za nas. Mnogo je lakše i bolje raditi i spremati se u miru i tišini, nego kada je oko vas euforija, koja stvara i dodatni pritisak. Sada su momci i malo rasterećeniji, nema nekih nerealnih očekivanja i zato se nadam da će odigrati dobro i da će obradovati celu naciju. Čini mi se da je i atmosfera među njima odlična, a to nekad može da bude presudno.

Foto: profimedia

Najviše se očekuje od Vlahovića i Mitrovića

* Kako biste ocenili odbranu "orlova", koja je označena kao najslabiji deo Piksijevog tima?

- Kao sto sam već rekao, naša reprezentacija ima strašan kvalitet i potencijal, kako u napadu tako i u odbrani. U prethodnom periodu jeste bilo problema u poslednjoj liniji, ali verujem da su izvučene pouke iz grešaka, da će se to sada popraviti i da će svi momci odigrati na maksimalnom nivou. Imamo defanzivce iz najjačih evropskih liga, nastupaju u ozbiljnim klubovima i nema nikakvog razloga da sumnjamo u njih.

* Od kojih naših igrača očekujete najviše u Nemačkoj i koji bi pojedinac posebno mogao da zablista?

- Imamo odlične individualce, ali najviše očekujem od napadača - Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. Imali su fenomenalne sezone u Juventusu i Al Hilalu, u golgeterskoj su formi i puno će učinak srpskog tima zavisiti od njih dvojice. Videlo se najbolje u Kataru koliko nam je nedostajalo da budu potpuno zdravi i spremni. Sposobni su da svakoj ekipi da zatresu mrežu i nijednoj odbrani neće biti lako da ih zaustavi.

Foto: Starsportphoto

Svetozar Marković

* Ko su vaši favoriti za osvajanje titule prvaka Evrope?

- Mislim da je normalno da kažem da bih najviše voleo da Srbija bude šampion. Što se tiče ostalih, smatram da Francuska i Engleska imaju najbolje timove.

* Ko bi mogao da bude najbolji odbrambeni igrač i najbolji strelac na EP?

Defanzivac Antonio Ridiger iz Nemačke, a prvi golgeter Hari Kejn iz Engleske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija