• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

22.06.2024

22:05

Bolje da su mi obili kola ili ukrali novčanik! Englez u očaju nakon što su mu Srbi oduzeli zastavu na Evropskom prvenstvu

EPAIMAGES

EURO 2024

Bolje da su mi obili kola ili ukrali novčanik! Englez u očaju nakon što su mu Srbi oduzeli zastavu na Evropskom prvenstvu

Podeli vest

Met Barns iz Istburna ostao je bez svog navijačkog rekvizita sa kojim je reprezentaciju pratio tokom poslednjih 20 godina.

Veliki navijački neredi u Gelzenkirhenu prethodili su utakmici Srbije i Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva. Ostrvski huligani u društvu Albanaca pokušali su da napadnu Srbe u jednom kafiću neposredno pred utakmicu, ali im se taj plan vrlo brzo obio o glavu. Nešto ranije, navijači "orlova" uspeli su da osvoje i "ulični trofej" budući da je zaplenjeno nekoliko engleskih zastava. 

Vidno razočarani bili su mediji u Engleskoj nakon saznanja da su izgubili brojne zastave. Neki od navijača vratili su se na Ostrvo nakon duela sa Srbijom, a među njima bili su Met Barns i njegov sin - Hari, koji su iz Istborna krenuli put Nemačke kako bi gledali prvo kolo na Evropskom prvenstvu. 

Met i Hari sa sobom su poneli zastavu koja je, za razliku od drugih, ukradena nakon utakmice. Britanska porodica razočarana je zbog činjenice da im je oduzet navijački rekvizit čiji su vlasnici bili od Evropskog prvenstva 2004. godine, a koji su nosili tokom svih velikih turnira tokom poslednje dve decenije. 

Radi se o zastavi Engleske na kojoj se nalaze Tri lava, grb Milvola i natpis "Milvol - Niko nas ne voli". 

- Za mnoge ljude to je obična zastava, za mene je sentimentalna stvar jer sam 20 godina pratio fudbal sa svojim tatom. Moj otac Brajan više nemože da putuje sa mnom, zbog toga je zastava bila značajna, podsećala ga je na vreme koje smo proveli zajedno kao tata i sin - ispričao je Met Barns za "The Sun". 

Navodno, Met Barns se nakon utakmice obratio policiji u Nemačkoj, ali oni nisu želeli da mu pomognu u potrazi za zastavom. 

- Skoro nikakvu pomoć od policije nisam dobio... U svetu u kom živimo mislio sam da ovakve stvari ne mogu da se dogode. Ne znam kako može da se desi krađa, a da nikoga nije briga. Znam da su ukradene i druge zastave, to će iznervirati mnoge navijače, mora da postoji nešto što možemo da učinimo - otkriva Barns i dodaje. 

- Bio sam na donjoj tribini, verovatno su je uzeli nakon što je utakmica završena. Spuštao sam se niz stepenice da je pronađem, verovatno su prošli pored mene, ali ja to nisam shvatio. 

Za kraj, engleski navijač ističe da bi mu bilo draže da su mu navijači ukrali svu imovinu, a zastavu ostavili. 

- Radije bih da su mi ukrali novčanik ili obili auto, za mene ta zastava ima ogromnu vrednost. Ništa ne može da je zameni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija