• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

24.06.2024

14:50

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!

Pedja Milosavljević

EURO 2024

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije u utorak (21.00) u Minhenu igraju protiv Danske i potrebna im je pobeda kako bi se plasirali u osminu finala na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. Selektor mlade reprezentacije i nekadašnji Piksijev pomoćnik Ljubinko Drulović ističe da neće biti lako, ali da ne sumnja u želju i motiv kod "orlova" da dođu do pozitivnog rezultata.

Svi su u taboru reprezentacije Srbije svesni važnosti prestojećeg meča. Iako postoji mogućnost da nam i bod bude dovoljan, pobedom nećemo zavisiti od drugih i konačno ćemo obezbediti plasman u nokaut fazu na nekom velikom takmičenju. Posledni put kada je Jugoslavija igrala u eliminacijama, Ljubinko Drulović bio je na terenu. Sada, kao i svi selektori mlađih kategorija, priključen je ekspediciji "orlova" i svakako da svojim iskustvom može pomoći fudbalerima pred ovako važan meč.

- Utakmica sa Danskom biće kao finale za nas, ali i za njih. Mi moramo biti maksimalno forusirani i da damo svoj maksimum tokom svih 90 minuta. Oni su kvalitetna reprezentacija i mislim da moramo da budemo perfektni kako bismo došli u priliku da ih pobedimo - poručio je Drulović na startu svog obraćanja srpskim izveštačima iz Augzburga.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Danska je pokazala kvalitet u dosadašnjem toku takmičenja, a uz to nikako ne odgovara Srbiji kao protivnik, s obzirom na to sa smo poraženi na prethodna tri međusobna susreta. Drulović ističe da su igrači spremni i da je utakmica dobro pripremljena u taktičkom smislu.

- Selektor Stojković i njegov stručni štab su sve predočili igračima. Nema tu nikakvih tajni, Danci igraju u sličnom sistemu kao mi, sa tri centralna beka u formaciji 3-4-1-2, sa Eriksenom i Hojlundom napred. Njih dvojica zajedno igraju i u Mančester junajtedu i odlično se poznaju. Srce njihovog tima je vezni red, pre svih Eriksen i Hojberg iz Totenhema, oni su pokretači svih akcija. Prethodna dva meča igrali su manje-više u istom sastavu, samo su menjali desnog beka. Prvu utakmicu igrao je Bah kojeg poznajem iz Benfike, izuzetno ofanzivan i nezgodan igrač. Verovatno je ta izmena predstavljala taktički potez, ali generalno očekujem da će ista ekipa igrati i protiv nas - uverava bivši fudbaler Rada, Porta, Benfike i Partizana.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Gol Mađara u 100. minutu utakmice sa Škotskom značajno je umanjio šansu "orlova" da se u slučaju remija sa Danskom plasiraju dalje. Prilika za tako nešto i dalje postoji, ali moralo bi da nam se poklopi mnogo toga u preostalim grupama. Zato su u srpskom taboru svi svesni da nema prostora za bilo kakve kalkulacije. Drulović je uveren da će slično razmišljati i Skandinavci.

- Ne verujem da će Danci kalkulisati. Mislim da će oni igrati svoju igru i da će ići na pobedu, što je i normalno. Nema tu mesta za neke kalkulacije, videli smo da je na mnogim mečevima gol postignut u samoj završnici. Škotska je u poslednjoj sekundi primila gol od Mađarske, Slovenci od nas takođe. Kada kalkulišete obično primite gol. Treba igrati na pobedu, na ono što vam sigurno donosi prolaz dalje. Uveren sam da ćemo i mi i Danci igrati tako i ja se nadam da ćemo na kraju mi biti srećniji i plasirati se u dalju fazu takmičenja - nema dilemu popularni Drula kakav je pristup potreban pred meč sa Skandinavcima.

 

Foto: EPA

 

 

Bilo je mnogo kritika na račun pojedinaca i njihovog nezalaganja u odbrani posle utakmice sa Slovenijom. Nekadašnji pomoćnik selektora Dragana Stojkovića uveren je da su igrači shvatili gde su pogrešili i da se tako nešto neće ponoviti u utorak.

- Naši igrači su zreli, to su sve vrhunski profesionalci. Znaju u čemu su grešili i ne sumnjam da će se potruditi da odigraju odličnu utakmicu. Moramo da budemo na maskimalnom nivou, ukoliko želimo da pobedimo ekipu koja je kompaktna, organizovana, disciplinovana, agresivna kao što je Danska. Moramo i mi da budemo takvi, ali pre svega efikasni - naglašava Drulović.

 

On ističe da pitanje motiva pred jednu ovako važnu utakmicu ne bi trebalo da se postavlja. Srbija nema pobedu na velikim takmičenjima još od Mundijala u Rusiji i trijumfa nad Kostarikom. Selektor mlade reprezentacije poručuje da je došlo vreme da fudbaleri obraduju naciju.

- Pobeda nad Danskom predstavljala bi fantastičan rezultat. Svesni smo da nam odgovara samo trijumf. Ja verujem da možemo, bilo bi lepo da obradujemo naš narod, sve koji vole Srbiju i našu reprezentaciju. Siguran sam da će igrači učiniti sve što je u njihovoj moći da tako i bude. Na EP nema lakih utakmica, svi su u Nemačku došli spremni da se pokažu u najboljem svetlu. Neće biti lako, ali ja verujem u naše igrače. Imali su dovoljno vremena da odmore, utakmica se igra uveče u prijatnijim uslovima, na fenomenalnom stadionu. Ne postoji veća inspiracija za nekog igrača od jedne ovako važne utakmice - zaključio je Ljubinko Drulović.

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija