• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.06.2024

08:44

Srbi obeležavaju Vidovdan - Vučević održao govor: Da se poštuje međunarodno pravo sednica Vlade bi bila u Gračanici

Tanjug

Politika

Srbi obeležavaju Vidovdan - Vučević održao govor: Da se poštuje međunarodno pravo sednica Vlade bi bila u Gračanici

Podeli vest

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu oodržava se centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

Vučević održao govor

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Kruševcu, na centralnoj manifestaciji obeležavanja nacionalnog praznika Vidovdan i 635. godišnjice Boja na Kosovu, da je Vidovdan ugaoni kamen naše kulture i nacionalnog identiteta, ali i podsetnik na ključne trenutke i iskušenja kroz koje smo kao narod prošli u istoriji.

On je poručio da su se danas okupili u carskom gradu Kruševcu umesto u Gračanici i na Gazimestanu pošto nema poštovanja međunarodnog javnog prava, kao i da su na posebnoj sednici vlade razmatrali četiri ključne teme.

Ceo govor premijera Vučevića PROČITAJTE OVDE.

Počeo prikaz naoružanja i opreme VS

Na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu počeo je danas prikaz naoružanjuja i opreme Vojske Srbije kome prisustvuje premijerVučević, a na kome će prvi put u Srbiji biti prikazan sistem za protivvazdušnu odbranu (PVO) HQ-17AE. HQ-17AE je kineski PVO sistem kratkog dometa i služi za zaštitu trupa na kopnu.

On omogućava gađanje četiri cilja istovremeno na daljinama do 15 km i visinama do osam kilometara.

Vučević položio venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu

Predsednik Vlade Miloš Vučević, u pratnji ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanje Starovića, položio je danas vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu, u okviru centralne državne manifestacije obeležavanja nacionalnog praznika Vidovdan i 635. godišnjica Boja na Kosovu.

Usledilo je intoniranje himne "Bože pravde", a potom su vence položili i ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Foto: Tanjug

 

Pre polaganja venaca, Vučević je predsedavao svečanom sednicom Vlade Srbije u Gradskoj kući u Kruševcu, na kojoj su učestvovali svi ministri kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Foto: Tanjug

 

Počela svečana sednica Vlade Srbije u Kruševcu

Svečana sednica Vlade Srbije povodom obeležavanja nacionalnog praznika Vidovdana i 635. godišnjica Boja na Kosovu počela je danas u Gradskoj kući u Kruševcu.

Foto: Tanjug

 

Pored premijera Miloša Vučevića, sednici prisustvuju svi ministri u Vladi Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović.

Foto: Tanjug

 

Završena vidovdanska liturgija u Ravanici

U manastiru Ravanica danas je održana vidovdanska liturgija kojoj je prisustvovao premijer Miloš Vučević, koji je po završetku liturgije otišao u Kruševac, gde će predsedavati svečanoj sednici Vlade Srbije, koja će biti održana povodom praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu.

Liturgiju su služili vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, a prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije Nemanja Starović, Tomislav Momirović i Nikola Selaković, predstavnici Vojske Srbije, Policije, kao i više stotina građana.

Viovdan Srbima je čestitao i predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić, a čestitku možete PROČITATI OVDE.

Liturgija u Gračanici

Ekipa Informera nalazi se u Gračanici, gde prisustvuje liturgiji povodom jednog od najvećih srpskih praznika Vidovdana, a nakon toga odlazi na Gazimestan.

Manastir Ravanica

U Manastiru Ravanica počeo je parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, kome prisustvuju predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara.

Pre početka liturgije hor "Vozglas" otpevao je himnu "Bože pravde".

 

 

Parastosu, koji služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, prisustvuju i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar kulture Nikola Selaković. 

Foto: Tanjug

 

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija.

Kako je najavljeno, gosti će po završetsku parastosa otići da se poklone ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upale sveće, nakon čega će vladika Ignjatije i sveštenstvo služiti liturgiju.

Foto: Tanjug

 

U Gradskoj kući u Kruševcu, u 11.20 časova, počeće sednica vlade, a u 12.00 sati premijer Vučević položiće vence na Spomenik Kosovskim junacima.

Premijer će se zatim obratiti javnosti, a od 12.30 sati predviđen je obilazak  Taktičko - tehničkog zbora, odnosno prikaza naoružanja i opreme.

Praznik će, kao i svake godine, biti obeležen i na Kosovu i Metohiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija