• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sofija Marjanović

11.11.2019

07:15

ĐIBRIL SISE EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Nisam lud, iako tako izgledam!

Fudbal

ĐIBRIL SISE EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Nisam lud, iako tako izgledam!

Podeli vest

Nisam lud, iako tako izgledam zbog frizure i mnogobrojnih tetovaža, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Informer bivši francuski fudbaler, a sada di-džej Đibril Sise (38)!

Napadač koji je pomogao Liverpulu da osvoji Ligu šampiona u čuvenom finalu sa Milanom 2005. godine kratko je boravio u Beogradu i puštao haus muziku u jednom prestoničkom klubu u petak uveče.

Teško je biti di-džej

Podjednako je stresno biti i fudbaler i di-džej, ali u fudbalu bar saigrači mogu da vam pomognu

Đibril Sise

Iskoristili smo priliku da sa ekscentričnim momkom poreklom iz Obale Slonovače razgovaramo u hotelu u kojem je odseo, nekoliko sati pre njegovog nastupa. U lobiju hotela Đibril se pojavio u drečavo ljubičastoj trenerci, koju je sam dizajnirao, i sa tirkiznom bojom kose, ali je energija koju emituje potpuna suprotnost njegovom fizičkom izgledu.

* Privlačite pažnju gde god da se pojavite zbog specifičnog izgleda. Da li ste bili žrtva predrasuda?

- I te kako. Za sebe sam hiljadu puta čuo da sam lud. Štaviše, i dalje to često čujem, a ja sam zapravo miran čovek koji slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima u domu. Normalno živim. Može se reći i da sam dosadan (smeh). Samo volim da se oblačim ekstravagantno. Nije kul imati predrasude.

Nisam se predavao posle povreda 

* Svi se sećaju jezivih preloma nogu koje ste imali. Kako se desilo da nastavite karijeru posle toga, kada čak ni lekari nisu bili optimistični?

- Nisam se predavao. To mi je u genima, povukao sam na mamu Karidijatu. Imali smo težak život. Najmlađi sam od čak sedmoro dece, a sve nas je izvela na pravi put.

* Da li su ta dva povratka na teren najbolji momenti vaše fudbalske karijere?

- Jesu, definitivno. Ali ako gledamo iz drugog ugla, onda je to i osvajanje Lige šampiona sa Liverpulom.

 

* Uz vaš novi posao di-džeja idu i žurke, a sa njima i alkohol i opijati. Kao bivši sportista, kako vi gledate na to?

- Ja obožavam muziku, ali u životu nisam ni pio ni pušio. Nemam takve poroke. Verujte mi, nisam bio ni na jednoj žurci dok sam profesionalno igrao fudbal.

* Pričalo se da ste često išli u noćni provod...

- To nije tačno. Ja samo nisam hteo da budem rob fudbala. U slobodno vreme išao sam na kafu sa prijateljima i radio šta volim, ali nisam izlazio noću.

* Kako su saigrači gledali na vas?

- Sećam se da su se svi u klubovima uvek pitali da li idem na žurke, da li spavam noću uopšte... To je tada tako bilo, sada se svi farbaju i tetoviraju. Ali ja volim i poštujem fudbal, on mi je nahranio majku i decu. Nisam se nikada šalio sa tim.

* Za fudbalere se često priča da su arogantni i prepotentni zbog miliona koje zarađuju. I vi ste bili na stubu srama kada ste u švajcarski klub došli helikopterom.

- Još jedna predrasuda o meni. Ja sam morao da dođem helikopterom jer nije bilo letova, zakasnio bih na trening da nisam. Uopšte me ne zanima da se tako ponašam i da se iz hira vozim helikopterom.

Zvezda me je rastužila 1991.

* Iskreno nam odgovorite - šta znate o Srbiji i srpskom fudbalu?

- Imam prijateljicu Srpkinju iz Francuske, a igrao sam i sa Milošem Krstićem u Marseju. Sviđa mi se i pevačica koja je dosta popularna kod vas, Senida, ona mi je baš kul. I naravno, čuo sam da su devojke prelepe. A što se tiče fudbala, nemam lepa sećanja. Zvezda me je rastužila kao klinca kada je pobedila Marsej 1991. u finalu Kupa evropskih šampiona.

* Fudbalsku karijeru ste završili, a muzičku započeli. Kako je došlo do toga?

- Još sa 14 godina počeo sam da se interesujem za muziku. Tada sam počeo i da se farbam.

* I šta je teže - davati golove ili puštati muziku?

- Podjednako je stresno! Kada ste di-džej, sami ste ispred svih tih ljudi, a u fudbalu, ako vam nije dan, ostali momci mogu da izvuku stvar. Toga u muzici nema, pa je možda malo teže biti di-džej.

Ko je vaš omiljeni fudbaler svih vremena?

- Zinedin Zidan. Poštujem i Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ali Zidan je za mene najveći. Pitajte i Ronalda i Mesija i oni će vam to reći.

* Da li se i dalje bavite sportom na bilo koji način?

- Posle intervjua idem u teretanu, vežbam svakodnevno, a fudbal igram ponekad sa prijateljima. Jednog dana možda budem trener, žao mi je da ne podelim svoje iskustvo sa nekim. Ali zasad ne.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17