• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2022

08:43 >> 22:53

MUNDIJAL, 3. DAN!  Debakl Argentine,  REKORD ŽIRUA, DVE UTAKMICE SA NULOM!

AP PHOTO

Fudbal

MUNDIJAL, 3. DAN! Debakl Argentine, REKORD ŽIRUA, DVE UTAKMICE SA NULOM!

Podeli vest

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a od 20. novembra do 18. decembra, uživaćete u magiji najboljih fudbalera sveta

U našem blogu uživo na jednom mestu možete da pronađete najnovije informacije, rezultate, najave, zanimljivosti, a ekskluzivne priče, video snimke i fotografije donosiće naši reporteri sa lica mesta... 

UŽIVO BLOG

22.00 - Trikolori su pobedom krenuli u odbranu trona, pošto su savladali Kengure sa 4:1. Iako su od 9. minuta imali gol zaostatka, preko dvostrukog strelca Olivijea Žirua, Mbapea i Rabioa stigli su do ubedljivog slavlja. 

21.15 - Olivije žiru je postigao svoj 51. gol u nacionalnom timu, po čemu se izjednačio na prvom mestu večne liste strelaca sa legendarnim Tjerijem Anrijem. Nema sumnje da će do kraja Mundijala prestići čuvenog golgetera Arsenala.

20.50 - Svetski šampion na poluvremenu ima vođstvo protiv Sokerosa od 2:1, golovima Rabiota i Žirua. Strelac za Australijance bio je Gudvin.

20.00 - Počeo je meč Francuske i Australije.

18.25 - Odluka FIFA da zabrani nošenje kapitenskih traka i transparenata s porukom “One Love” na Svjetskom prvenstvu u Kataru izazvala je veliki skandal.
U Nemačkoj su političari dali do znanja da se fudbalska reprezentacija bez oklevanja mora povući s ovog turnira u Kataru, bez obzira na posledice. Čak su i mediji imali izuzetno oštru poruku, naročito najveći u zemlji, Bild.

Opširnije OVDE.

18.55 - Završena je utakmica Poljske i Meksika najnepopularnijim rezultatom 0:0, uz promašeni penal Roberta Levandovskog.

Opširnije OVDE.

17.45 - Kao i u prethodnom susretu između Danske i Tunišana, na poluvremenu meča Poljska - Meksiko nema golova. Mreže miruju posle prvih 45 minuta.

17.00 - Počeo je duel Poljaka i Meksikanaca.

16.30 - U drugoj utakmici dana sastaju se Poljska i Meksiko, u okviru grupe C. Taj duel počinje u 17 časova.

16.05 -  Remi Danske i Tunisa. Ove dve reprezentacije odigrale su meč bez golova.

Opširnije OVDE.

Foto: Tanjug/AP

16. 00 - Đuričić i Gudelj veruju u uspeh protiv Brazila!

Naši reprezentativci Nemanja Gudelji i FIlip Đuričić izneli su svoje utiske pred okršaj sa "Kariokama".

15.10  - Oglasio se Mesi nakon debakla protiv Saudijske Arabije

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi izjavio je danas da je poraz od selekcije Saudijske Arabije na startu Svetskog prvenstva veliki udarac za njegov nacionalni tim.

Foto: REUTERS/Carl Recine

Saudijska Arabija je ranije danas napravila veliko iznenađenje na Mundijalu i u prvom meču grupe C savladala Argentinu 2:1.

14. 10 - Počeo je meč između Danske i Tunisa u D grupi.!

 

Standings provided by Sofascore

 

14.00 - Saudijska Arabija je okončala seriju Argentine od 36 utamica bez poraza u nizu. Poslednji put su Gaučosi poraženi od Brazila 2. jula 2019. godine. Izgubili su meč na Svetskom prvenstvu nakon što su vodili na poluvremenu drugi put u istoriji, nakon 1930. godine i Urugvaja.

13.20 - Prva senzacija u Kataru! Fudbaleri Saudijske Arabije  savladali su Argentinu sa 2:1 i šokirali fudbalski svet.

Foto: reuters

 

12.45 - Lionel Mesi je ispisao istoriju na premijeroj utakmici Argentine na Mundijalu protiv Saudijske Arabije.  Lionel Mesi je postao prvi Argentinac koji je dao gol na četiri Svetska prvenstva (2006, 2014, 2018, 2022).  Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug/AP

 

12.20 - GOOOOL! Preokret Saudijske Arabije 2:1. Salem Al Davsari je promešao nekoliko igrača i sa 16 metara poslao loptu u rašlje za vođstvo svog tima.

 

 

12.00 - GOOOL - 1:1! Hladan tuš za "gaučose" na samom startu poluvremena! Nakon što je Lionel Mesi izgubio loptu "sevnula" je kontra, a onda je Saleh Alšehri postigao pogodak za izjednačenje.

 

 

11.28 - GOOOOL! Šteta, opet je ofsajd! Napadač Intera Lautaro zatresao je mrežu ali posle intervencije VAR-a ostalo je 1:0 za Argentinu.

11.23 - Mesi je postigao još jedan gol za Gaučose, ali je bio u ofsajdu.

11.10 - GOOOOL!Penal za Argentinu! Mesi postože 92. gol u dresu Argentine koja vodi protiv Saudijske Arabije sa 1:0.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

10.00 - Hrvatski "Index.hr" napravio je anketu među deset poznatih fudbalera o tome šta će se desiti na Mundijalu. Odgovarajući na pitanja hrvatskog portala nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i osvajač titule u Ligi šampiona sa crveno-belima nije mogao da zaobiđe tim Dragana Stojkovića Piksija. Našem timu prognozira težak posao na startu, jer očigledno misli da je Brazil predvođen Nejmarom prava sila, ali veruje u ekipu  nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića. Kada su ga pitali ko će biti najveće iznenađenje turnira u Dohi rekao je - Španija ili Srbija! Više o ovoj veti pročitajte OVDE.

09.30 - Brazilci prvi meč igraju u četvrtak od 20 časova (RTS)protiv reprezentacije Srbije. Brazilski majstori nisu spretni samo s loptom, i ples im je u krvi. Već su spremilo nekoliko koreografija slavlja nakon postizanja gola.
- Smislili smo 10 različitih za 10 golova. Ako budemo postigli više golova, moraćemo da smislimo nove  - otkrio je Rafinja. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

09.13 - Selektor Dragan Stojković imaće posebnu podršku na premijeri Srbije. Uz Piksija, naravno i Orlove, biće Marko Stojković, sin selekora našeg tima. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

Foto: instagram

 

09.00 - Fudbaleri Srbije i Brazila u četvrtak igraju prvi meč na Svetskom prvenstvu, a brazilski mediji obajavili su kako bi trebalo da izgleda prvi tim "Selesaa"

Tim Brazila za utakmicu sa Orlovima trebalo da izgleda ovako: Alison, Aleks Sandro, Tijago Silva, Markinjos, Danilo, Kazemiro, Paketa, Rafinja, Nejmar, Vinisijus, Ričarlison. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

 

 

08.40 - Svetsko prvenstvo nastavlja se utakmicama u grupama C i D. Danas su na rasporedu četiri meča, a program počinje u 11 sati.

Argentina - Saudisjka Arabija 11.00
Danska - Tunis 14.00
Meksiko - Poljska 17.00
Francuska - Australija 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

08.31 - Reprezentacije Srbije je u grupi G sa Brazilom,  Kamerunom i Švajcarskom. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u grupi protiv Brazila 24. novembra, zatim protiv Kameruna četiri dana kasnije i 2. decembra sa Švajcarskom. 

08.31 - Grupna faza Mundijala u Kataru igraće se od 20. novembra do 3. decembra. Osmina finala na rasporedu je od 3. do 6. decembra, četvrtfinale je 9. i 10. decembra, a polufinala 13. i 14. Meč za treće mesto je 17. a veliko finale 18. decembra  na stadionu Lusail, 15 kilometara severno od Dohe.

08.31 - Raspored svih utakmica i rezultate možete da pratite OVDE.

08.30 - Pratite Svetsko prvenstvo u Kataru na Informer.rs!

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija