• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2021

09:33

MI SMO SRBI NACIJA KOJA UME DA SE SNAĐE! Košarkašice otišle u Tokijo po novu medalju!

Tanjug

Košarka

MI SMO SRBI NACIJA KOJA UME DA SE SNAĐE! Košarkašice otišle u Tokijo po novu medalju!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Japan na predstojeće Olimpijske igre.

Selektorka Marina Maljković put Tokija povela je 12 igračica, na spisku su Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Anđela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.

Po dolasku u prestonicu Japana, košarkašice će se smestiti u Olimpijsko selo i tamo se pridružiti ostalim srpskim olimpijcima, a u Tokio putuju kao aktuelne evropske šampionke i kao nosioci bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Srpske košarkašice i na Olimpijske igre u Rio putovale kao aktuelne šampionke Evrope.

- Mi volimo da radimo u miru, i da idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje moguće rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. A posebno mi je drago da kao osnivač Instituta za ženski sport mogu da istaknem da imamo 44 takmičarke i 42 takmičara. Osećam veliki ponos zbog toga -  rekla je Marina Maljković na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu pred poletanje.

Foto: fiba

 



Kapitenka Jelena Bruks rekla je da ne može da poredi Igre u Rio De Žaneiru u Tokiju.

- Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne i Olimpijski komitet nas je spremio na to što nas čeka. Verujem da smo spremne, i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu -  rekla je Bruks.

Najkorisnija igračica nedavno završenog Evropskog prvenstva Sonja Vasić, posle preležanog korona virusa, sada putuje na svoje druge Igre.

- Mi tamo odlazimo sa titulom prvaka Evrope i to govori da mi same imamo velike ambicije. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada -  poručila je Vasić.

Foto: fiba

 



Na defileu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem, Sonja će nositi zastavu Srbije.

- Za mene je ogromna čast što sam deo Olimpijske porodice, a između toliko predstavnica ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno. Pre svega, to je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti. Nadam se da će se zastava na otvaranju vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba - rekla je Vasić.

Standardna reprezentativka Srbije Ana Dabović kratko i jasno je izjavila.

- Dale smo sve od sebe od početka leta i nadam se da će to doneti rezultate - rekla je Dabović.

Foto: fiba

 



Ivon Anderson će nastupati prvi put na Olimpijskim igrama i nije krila svoje uzbuđnje.

- Uzbuđena sam i srećna što sam deo ovog tima. Ovo mi je ostvarenje sna -  rekla je Andreson.

Prva utakmica u grupnoj fazi srpske košarkašice očekuje 26. jula kada će protivnik biti reprezentacija Kanade.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NA BALKONU SAM PONOVO ROĐENA, I TO KAO SRPKINJA! Zlatna košarkašica Ivon Anderson kaže da je na dočeku shvatila da pripada našem narodu! /VIDEO/FOTO/
Košarka

NA BALKONU SAM PONOVO ROĐENA, I TO KAO SRPKINJA! Zlatna košarkašica Ivon Anderson kaže da je na dočeku shvatila da pripada našem narodu! /VIDEO/FOTO/

Dok sam stajala na terasi Skupštine grada i slušala klicanje iz mase, osetila sam se kao da sam odrasla u Beogradu. Pre toga sam brinula da li će me ljudi prihvatiti, ali sam tad shvatila da jesu * Bilo bi sjajno da igramo u finalu Olimpijskih igara protiv Amerike. Ako dođe do toga, srce ću ostaviti na terenu za Srbiju i moje saigračice, koji su mi porodica, kaže šampionka Ivon Anderson

07.07.2021

12:00

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija