• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.02.2022

15:01

PEŠIĆ: Slovačka je u prednosti! IMAM SAMO 11 spremnih igrača!

Starsportphoto

Košarka

PEŠIĆ: Slovačka je u prednosti! IMAM SAMO 11 spremnih igrača!

Podeli vest

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je predstojeći protivnik u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo selekcija Slovačke u prednosti zbog iskusnih i uigranih igrača, a da on ima na raspolaganju samo 11 košarkaša koji su spemni da igraju.

- Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas su uigranost i veliko iskustvo. Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Ta situacija će od nas zahtevati dodatni angažman, u šta uopšte ne sumnjam. Moraćemo da damo maksimum od samog početka- rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza. 

Foto: Starsportphoto

 



Košarkaši Srbije igraju u petak od 20.30 u beogradskoj Hali "Aleksandar Nikolić" protiv Slovačke, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pešić je dodao da je s ekipom još nekoliko bolesnih ili povredjenih igrača.

- Nadamo se da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povređen ili bolestan. Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Odigrali smo sinoć utakmicu protiv Borca iz Čačka kao zvaničnu trening utakmicu- naveo je selektor.

Foto: Starsportphoto

 



On je zahvalio Borcu i FMP-u, protiv koga je reprezentacija igrala pred prethodni kvalifikacioni prozor, što su pomogli u pripremama i pozvao navijače da podrže tim.

- Mislimo pozitivno, bili bismo zahvalni da dodje publika da nas podrži i da nam da neophodan vetar u ledja, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu- rekao je Pešić.

Posle dva kola Srbija ima pobedu i poraz, a Slovačka je pretrpela oba poraza.

Posle utakmice Srbija će u nedelju otputovati u Slovačku, gde će u ponedeljak od 18 časova igrati novu utakmicu protiv reprezentacije te zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17