• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

16.07.2024

19:23

Australija rešila Srbiju u poslednjoj četvrtini! "Orlovi" bili sjajni, a onda je opala koncentracija!

AP PHOTO

Košarka

Australija rešila Srbiju u poslednjoj četvrtini! "Orlovi" bili sjajni, a onda je opala koncentracija!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Australije pobedila je Srbiju rezultatom 84:73 na turniru u Abu Dabiju

Ušli su "orlovi" hrabro u ovaj meč, ali Australija je odmah dala do znanja da su došli u Abu Dabi po pobedu. Dve učesnika Olimpijskih igara su danas pružili sjajan meč za publiku i tako su nastavili da tempiraju formu za Olimpijske igre.

Kari Pešić danas nije mogao da računa na važne igrače kao što su kapiten Bogdan Bogdanović i iskusni krilni igrač Ognjen Dobrić, ali košarkaši koji su dobili priliku su se sjajno istakli.  Nije bilo lako izboriti se raspoloženim "bumerima", koje su danas predvodili NBA igrači Pet Mils i Džoš Gidi.

U prvoj četvrtini posebno se istakao Peti Mils. Novi košarkaš Majamija je u 35 godini održao čas košarke. Briljirao je na terenu i zadavao probleme našim asovima. Selektor Pešić je upravo posle njegove trojke u šestom minutu zatražio tajm-aut, ali ni to nije pomoglo, prvu četvrtinu je Australija dobila rezultatom 20:15.

Foto: AP PHOTO

 

 

Živnuli su "orlovi" u drugoj četvrtini, a najveća promena se osetila kada je na parket stupio Nikola Milutinov. Centar Olimpijakosa je pred kraj druge četvrtine već bio dvocifren, a pratili su ga Aleksa Avramović i Filip Petrušev.

Držala je Australija prednost, sve do poslednjeg napada Srbije. Prvo je Jokić uposlio dugom loptom Marinkovića za poena, a onda je Micić asistirao Avramoviću. Izabranici Svetislava Pešića su na pauzu otišli sa prednošću od 40:39.

U trećoj četvrtini, gledali smo čuvene veštine najboljeg košarkaša na svetu Nikole Jokića. Trostruki MVP NBA lige je namučio protivnički tim, kada god bi dotakao loptu, ona bi otišla u koš. Ipak, nekoliko grešaka u napadu koštalo je Srbiju vođstva. Pred sam kraj četvrtine Džoš Gidi je pogodio i Ausralija je povela rezultaotm 62:59.

Foto: AP PHOTO

 

 

Borba se nastavila i u odlučujućoj četvrtini, igrao se poen za poen u prvom delu poslednje deonice susreta, videlo se koliko je timovima stalo do trijumfa. U drugom delu poslednje četvrtine desio se pad u igri naše reprezentacije Srbije, što su košarkaši u zelenim dresovima vešto iskoristili.

Zasuli naš koš poenima, a reprezentativci Srbije nisu uspeli da iskorste momente kada su protivnici grešili. Mora se priznati da je Australija došla do trijufma, ali da "orlovi" deluju dobro na parketu, ipak forma će se podizati kako vreme bude odmicalo.

Najefikasniji u našem timu bio je Filip Petrušev sa 17 poena, dok je Nikola Jokić meč završio sa 14, a Aleksa Avramović i Nikola Milutnov sa po 12. Pobedničku reprezentaciju je predvodio Peti Mils sa 28 poena, nekadašnji igrač Partizana Dante Ezgum ubacio je 15, a Džoš Gidi 13.

Srbija će sutra odmeriti snagu sa Sjedinjenim Američkim Državama u isto vreme kao danas i na istom mestu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija