• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

30.07.2024

12:39

Selektor vaterpolista ljut: Nismo došli na utakmicu, sramotno izdanje!

Starsportphoto©

Olimpijske igre

Selektor vaterpolista ljut: Nismo došli na utakmicu, sramotno izdanje!

Podeli vest

Mi danas nismo ni došli da igramo, nismo bili tu, grmi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović nakon poraza od selekcije Australije 8:3 u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu.

Rival iz grupe B je u prvom susretu podbacio protiv Španaca, pa se očekivalo da je pred našim momcima lak zadatak i overena karta za četvrtfinale. Nažalost, to se nije desilo, a odgovornost za veliki neuspeh i jako lošu igru na sebe preuzima selektor.

- Nismo ni došli da igramo danas, nismo bili tu. Sramotno izdanje u svakom smislu. Na meni, kao selektoru, je najveća odgovornost za ovakvo izdanje. Napad nije funkcionisao, nismo pravili prava dodavanja, nismo šutirali, nismo bili agresivni. Jednom rečju, nismo ličili na sebe. Ne znam da li je u pitanju nega blokada ili strah - ljutito je objasnio Stevanović.

Foto: AP/Photo

Stevanović u raspravi sa sudijom

Naredni protivnik "delfina" je fenomenalna Španija, a meč je na programu za dva dana od 12.05. Trener najavljuje težak posao protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika i duboku analizu današnjeg poraza.

- Idemo dalje, šta da radimo. Moramo da se "vadimo" protiv mnogo boljih protivnika sada. Uradićemo analizu, ovo mora da se pogleda dobro. Moramo mnogo bolje kako bismo prošli dalje - ocenio je Stevanović.

Foto: AP/Photo

Strahinja Rašović

Nešto optimističniji bio je Strahinja Rašović. Iskusni reprezentativac priznaje da je poraz teško pao, ali da to ne znači smak sveta za Srbiju na Igrama.

- Nije tragedija, ali nas jeste malo sramota. Nije nam napad funkcionisao, odbrana i nije bila loša. Jednostavno, uvukla se neka nesigurnost u napadu a i njihov golman je sjajno branio, Koristili su to, stekli sigurnost, povećali prednost i sačuvali je. Pokušali smo da ih stignemo, ali nije bilo šanse. Krenulo je sve nizbrdo i to je tako u sportu. Bitno je da dignemo glavu. Ne znači svaki poraz eliminaciju. Ja stvarno verujem u nas u drugove iz reprezentacije i trenere. Najvažnije je da se domognemo četvrtfinala i dižemo formu. Mentalno se moramo uzdići i nastaviti dalje. Tako se pokazuje snaga - poručio je igrač mađarskog Vašaša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

3 najveća razloga zbog kojih kafa poskupljuje
Društvo

3 najveća razloga zbog kojih kafa poskupljuje

Mesec jul obeležilo je poskupljenje kafe u Srbiji, i nove cene svakako su došle u prvi plan. U drugom planu ostali su razlozi za korekciju cena. Odgovor na pitanje zašto su proizvođači morali da podignu cene već neko vreme je složen i čini ga mreža različitih faktora.

30.07.2024

16:19

Žestok odgovor Milenka Jovanova Aleksandru Paviću: Mi radimo za Srbiju, a ne za Rusiju ili SAD
Politika

Žestok odgovor Milenka Jovanova Aleksandru Paviću: Mi radimo za Srbiju, a ne za Rusiju ili SAD

Početak popodnevnog dela sednice Narodne skupštine obeležilo je obraćanje Aleksandra Pavića (Mi glas iz naroda - prof. dr Branislav Nestorović), koji je poručio šefu poslaničke grupe SNS Milenku Jovanovu „da je usvojio globalističku mantru iz udžbenika CIA“, na šta mu je Jovanov replicirao da, za razliku od Pavića, on nikada nije bio u Americi, dok je Pavić tamo i živeo, te da su Amerikanci mogli lako da ga zavrbuju.

30.07.2024

16:11

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija