• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2024

15:41

Lakićeva govorila o zločinačkoj akciji "Oluja", pa poručila: Dezerter Ponoš izdao i pljunuo zemljake!

ATAIMAGES

Politika

Lakićeva govorila o zločinačkoj akciji "Oluja", pa poručila: Dezerter Ponoš izdao i pljunuo zemljake!

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Sanja Lakić poručila je da ćemo u narednih sedam dana kao narod po 29. put proživeti najtužnije dane u našoj modernoj istoriji. Kako je saopštila, to je dan kada smo mnogi sa kućnog praga krenuli na put na koji nismo želeli, sa koferom koji su nam drugi spakovali.

- U to ime, po 29. put ću upaliti sveću u Crkvi Svetog Marka i biti na državnom obeležavanju u Loznici, gde će doći Srbi iz svih krajeva. I kad bi se Zdravko Ponoš pitao, ceo srpski narod bi ćutao onako kako je general to činio 1995. godine.

Kako je rekla, "pošto nije u stanju da pobedi argumentima politiku srpske Vlade i predsednika Vučića, onda je najlakše trgovati koncem jula pričom o Oluji.

- Ponoš kaže da Vučić zloupotrebljava srpski narod jer obeležava Oluju u Loznici, i da je bolje da je samo obeležavamo u Crkvi Svetog Marka. Da je Zdravko Ponoš bio u koloni prognanog srpskog naroda, kao što je bilo hiljade Krajišnika, pa i ja, onda bi znao da je Loznica junački kraj i prvo naše utočište nakon dana i noći progona. Prvi dom u Srbiji u kom je srpski narod pronašao utočište, koru hleba, zagrljaj. On to ne zna, jer je jedina osoba od Knina do Beograda koja je, umesto toga da bude general i brani svoj kuću, postao ratni dezerter koji arlauče čitajući napisane govore - rekla je Lakićeva.

Prema njenim rečima, Oluja se obeležava već nekoliko godina kao državna ceremonija od izuzetne važnosti, koja okuplja Srbe iz svih krajeva, i gde šaljemo poruku da se najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata nikada neće zaboraviti i ponoviti.

- Od progona, Krajišnici su se skupljali u Crkvi Svetog Marka na parastosu i nikada moja porodica nije tamo videla Zdravka Ponoša. I nema tu ničeg čudnog. Kad ti možeš da ostaviš zavičaj i ne braniš ga, onda si zaista spreman na sve! Pored svih donacija srpske države ka našim ljudima u celom regionu, pa i Ponoševom i mom zavičaju, nerazumno je istupati na način na koji to čini Zdravko Ponoš. To je zabijanje klipova u točkove politike koja ide napred i brine o srpskom narodu, gde god da on živi - istakla je članica Predsednipšta SNS.

Naše sveće za srpski narod iz Krajine su počele da gore u Crkvi Svetog Marka, a onda smo otvorili ta vrata i one su počele da gore po celoj našoj zemlji, kao opomena da neće više biti nad srpskim narodom nijedna Oluja, kaže ona.

- Gospodine Ponoš, niko vam ne brani da imate drugačije političke stavove, i činjenica da su se u javnosti našle ove Vaše sramne reči govore u prilog tome. Ali kad budete nekad sami, pred ogledalom, zapitajte se da li je bilo vredno da izdate i pljunete na sopstvene zemljake, kojim već nikako niste pomogli, i koje ste bili spremni da napustite kako onda, tako i danas. Molim srpski narod da ne bude kao Zdravko - završila je Sanja Lakić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ko stoji iza velikih demonstracija u Venecueli?! Haos se nastavlja, ima mrtvih i ranjenih, situacija iz minuta u minut sve gora!
NAPETO

(VIDEO) Ko stoji iza velikih demonstracija u Venecueli?! Haos se nastavlja, ima mrtvih i ranjenih, situacija iz minuta u minut sve gora!

Venecuelu, latinoameričku državu u kojoj su u nedelju završeni predsednički izbori kada je Nikolas Maduro osvojio treći predsedički mandat, zahvatili su veliki nemiri. Na ulicu je izašao veliki broj ljudi koji su počeli prvo da se obračunavaju sa pristalicama aktuelnog predsednika, zatim tajnom policijom i na kraju regularnom policijom.

30.07.2024

17:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija