• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

30.07.2024

23:10

Mikec posle osvojenog zlata za Informer: Ispisali smo istoriju, čovek ostane bez teksta zbog ponosa (VIDEO)

Reuters

Olimpijske igre

Mikec posle osvojenog zlata za Informer: Ispisali smo istoriju, čovek ostane bez teksta zbog ponosa (VIDEO)

Podeli vest

Srpski strelac Damir Mikec u razgovoru za Informer izneo utiske posle osvojenog zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

Mikec je u utorak zajedno sa Zoranom Arunović "upucao" zlato u Parizu, što je prvo odličje za našu zemlju na ovim Igrama. Naši strelci su posle osvojenog zlata bili prijemu u Srpskoj kući u Parizu, mestu okupljanja srpskih sportista tokom Igara u prestonici Francuske.

Mikec je u razgovoru sa našim novinarom u Parizu otkrio da bi se osvojila medalja i to najsjajnija na najvećoj sportskoj smotri, mora mnogo toga da se poklopi u tom trenutku. 

- Novo takmičenje, novi ciklus, ova medalja je tu zauvek. Ispisali smo istoriju. Kao što nisam branio ni srebro, evo odbranio sam srebro zlatom, ali ne bih ja to tako definisao. Idemo da damo sve od sebe, kao što smo ovde već uradili. Kao što je Zorana rekla zaista mi nismo jedini koji žele tu medalju, to mora da se poklopi i sreće i tehnike, iskustva i veštine. I da se probudi čovek, ne na levu nogu, već da mu krene onako sve kako treba. Na kraju se skockalo sve u jedan Ajfolov metal - rekao je Mikec. 

Foto: Tanjug/AP

 

Trofejni strelac je otkrio i kako se pshiloški podigao posle izgubljenog finala u nedelju u disciplini deset metara vazdušni pištolj, kada su ga već svi već videli sa medaljom oko vrata.  

- To je iskustvo, to nije prvi put. To se dešavalao mnogim sportistima. Puno puta ste mogli da čujete izreku da budeš mnogo jači i naučiš mnogo više iz poraza nego iz pobede. Važno je ustati nakon tog poraza i naći snagu za dalje i to je ono što prave šampioni ustvari uspeju da urade. Ja sam znao recept za to, to sam doživeo još u Pekingu - otkrio je naš strelac.

Mikec je istakao da je osvajanje medalje na Olimpijskim igrama ispunjenje sna za svakog sportistu. 

- Ovo su zaista emotivni momenti za svakog sportistu, jer su ipak Olimpijske igre. Sve stane u tih, za sprintere osam sekundi, za nas sat vremena, plivaču u par minuta, gde ti moraš da pokažeš sve ono što si radio u poslednjih četiri godine, u mom slučaju tri, i zaista kad se posle svega ovako nešto nađe oko vaših grudi, čovek zaista ostaje bez teksta zbog ponosa - zaključio je Mikec. 

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21