• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.07.2024

14:24

Hrvati slave srpsko zlato! Zavide nam, pa svojataju Mikeca jer je rođen u Splitu

eoaimages

Olimpijske igre

Hrvati slave srpsko zlato! Zavide nam, pa svojataju Mikeca jer je rođen u Splitu

Podeli vest

Komšije Hrvati još nisu osvojili zlato na Olimpijskim igrama pa svojataju našeg strelca Damira Mikeca koji je sa Zoranom Arunović postao šampion u disciplini pištolj deset metara.

Do zlatne medalje naši strelci došli su pobedom nad turskim miksom u sastavu Jusuf Dikeč i Seval Ilajda Tarhan sa 16:14 posle dramatičnog finiša.

Hrvati su jedva dočekali da se pohvale! Zašto komšije svojataju Mikeca? Damir je rodom iz Splita, u kom je rođen 31. marta 1984, ali sa s porodicom preselio u Srbiju, čije državljanstvo ima. Tu činjenicu je iskoristio portal "index.hr", te u naslovu istakao kako je "Splićanin osvojio zlato".

"Splićanin koji nastupa za Srbiju osvojio olimpijsko zlato nakon preokreta u finalu", naslov je pomenutog portala.

 

Foto: eoaimages

Zorana Arunović i Damir Mikec

 

Ističu Hrvati da je Damirov otac bio slovenskog porekla i vojno lice JNA, te da su proterani 90-tih godina najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd.  Hrvatski portal prenosi i nekadašnju izjavu Mikeca kako je zavoleo Crvenu zvezdu, dok je morao da govori da navija za Hajduk, dok je živeo u Splitu.

- Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao da govorim da navijam za Hajduk. Posle Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd - objasnio je Mikec, a preneo Indeks.

Hrvati su do sada u Parizu osvojili jednu medalju, u streljaštvu, Miran Maričić je "upucao" bronzu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dejan Nestorović: Kritične mineralne sirovine i vetroparkovi su koenzim razvoja moderne evropske Srbije
Društvo

Dejan Nestorović: Kritične mineralne sirovine i vetroparkovi su koenzim razvoja moderne evropske Srbije

Srbija je na putu ka održivoj energetskoj i ekoloskoj budućnosti. Da bi zaista imali zelenu energetiku i novi model rasta, moramo mnogo raditi na dekarbonizaciji privrede i industrije, do 2050. godine tj. da se rešimo štetne emisije zagadjenja vazduha iz naftnih derivate i čvrstih goriva, rekao je aktivista i borac za ljudska i ekološka prava Dejan Nestorović.

30.07.2024

14:58

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija