• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

16.05.2019

10:25

NIŠTA OD NORVEŠKOG NEJMARA I ZVEZDINOG BISERA! Gde su nestala Partizanova pojačanja?

Partizan

NIŠTA OD NORVEŠKOG NEJMARA I ZVEZDINOG BISERA! Gde su nestala Partizanova pojačanja?

Podeli vest

Partizanova zimska pojačanja ovog proleća na terenu nisu provela ukupno ni sat vremena! Crno-beli su prošlog januara doveli i najavili kao "bombe" Musu Nžijea (23), Dejana Georgijevića (25) i Radivoja Bosića (18), a oni nisu dobili čak ni šansu da pokažu zašto su dovedeni

Ni na jednog od njih ozbiljnije nisu računali ni bivši treneri Zoran Mirković i Žarko Lazetić, kao ni sadašnji Savo Milošević. Prvi je u klub iz Humske kao slobodan igrač stigao norveški fudbaler poreklom iz Gambije Musa Nžije. Pre isteka ugovora igrao je za Stabek.

Norveški Nejmar

Doskorašnji sportski direktor Ivica Iliev na njegovom predstavljanju poručio je da počinje pravljenje tima za Evropu, a fudbaler je izjavio da su ga u Norveškoj poredili sa slavnim Brazilcem Nejmarom. Međutim, Musa je na pripremama u Turskoj doživeo povredu butnog mišića, zbog koje je odsustvovao skoro dva meseca, a i kad se oporavio, odigrao je svega 14 minuta u porazu od niškog Radničkog (3:1) i tri minuta u porazu od Crvene zvezde (2:1). On priznaje da je očekivao veću minutažu.

- Želeo sam više da igram i doprinosim timu, ali tako je kako je, desila se povreda. Rekao sam još na pripremama da se u Partizanu baš predano i jako radi - poručuje Musa.

Nakon njega, Partizan je na pozajmicu do kraja godine iz mađarskog Ferencvaroša doveo svoje dete Dejana Georgijevića. Napadač nijednom nije bio starter, a na četiri utakmice sakupio je ukupno 42 minuta, bez pogotka i asistencije. On se pravda kako prednost u odnosu na njega imaju Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić.

- Ima igrača koji su ovde duže od mene, poput Rikarda i Nikolića, ali na to ne gledam kao na klasičnu konkurenciju, već na timski duh i motivaciju da svako bude bolji. Radimo zajedno, podržavamo se, a svima nam je cilj da igramo što bolje. Biće prilika da igramo i u tandemu. Vidim svoju šansu za veću minutažu - smatra Georgijević.

Foto: Starsportphoto

Dejan Georgijević

Doveden iz Zvezde

Treće pojačanje Radivoj Bosić nije ni dobio šansu da zaigra, iako se oko njegovog prelaska iz Crvene zvezde podigla velika prašina. Mladi fudbaler raskinuo je ugovor sa Zvezdom da bi prešao u Partizan, ali u Humskoj nije odigrao ni minut. Generalni direktor Partizana Miloš Vazura krivi besparicu za očajno odrađen prelazni rok.

- Teška godina je iza nas, nismo igrali u Evropi, nismo imali velike prodaje. Nije lako, ali pokušavamo da se konsolidujemo. Mislim da će naredni prelazni rok biti jako dobar za Partizan. Probaćemo da sačuvamo igrače koji donose razliku. Već vodimo pregovore o prodaji nekih igrača, možda i rekordnih. Slede, verujem, bolji dani za Partizan - naglašava Vazura.

 


DEJAN GEORGIJEVIĆ (FERENCVAROŠ)
Utakmica 4
Golova -
Asistencija -
Minuta 42

MUSA NŽIJE (STABEK)
Utakmica 2
Golova -
Asistencija -
Minuta 17

RADIVOJ BOSIĆ (CRVENA ZVEZDA)
Utakmica -
Golova -
Asistencija -
Minuta -
 

 

Na prodaju svi osim Stojkovića

Partizan je dao dozvolu za odlazak svim fudbalerima izuzev golmana Vladimira Stojkovića. Crno-bele narednog leta očekuje ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra. Klub sigurno napuštaju Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić i Danilo Pantić, a ozbiljnija zarada očekuje se na talentovanim štoperima Svetozaru Markoviću i Strahinji Pavloviću, kao i na najboljem strelcu Rikardu Gomešu. S pozajmica se vraćaju Sejduba Suma, Ognjen Ožegović, Gabrijel Enake, Nemanja Stevanović, Veljko Birmančević, Luka Cucin i Jurij Vakulko, ali teško da će neko od njih ostati u klubu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija