• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2023

06:35

PLJUVAČI, GDE STE SAD? Ismevali su Novaka, omalovažavali, provocirali, pa su POSRAMLJENI!

Tanjug/AP

Tenis

PLJUVAČI, GDE STE SAD? Ismevali su Novaka, omalovažavali, provocirali, pa su POSRAMLJENI!

Podeli vest

Novak Đoković je došao u Australiju i imao je samo jedan cilj - da dođe do 22. grend slema i 10. jubilarne titule na Australijan openu! To je i ostvario

Pre godinu dana mu nisu dozvolili da brani titulu. Bio je deset dana zatočen kao kriminalac u hotelu za migrante, sve su Australijanci uradili kako bi ga ponizio, iako je dobio uredno vizu od Teniskog saveza Australije i odobrenje da može da igra. Na kraju su ga razvačili po sudovima jer se politika umešala, a  Novak je proteran poput kriminalca.

Nisu samo poličari tada bili protiv njega, nego i kolege, teniseri. Samo je digao glas protiv sopstvene države Nik Kirjos, koji je do tada prozivao Novaka. Ali, kada je našem asu bilo najteže, Nik je bio čovek, branio je Đokovića. Posle nekoliko meseci su izgladili nespopraziume i postali prijatelji.

Nije Nik blesav, na vreme je to uradio, prešao na Novaku stranu. Sada mu je sigurno još lakše kada je video kako su prošli nesrećnici koji su jedva dočekali pre godinu dana da pljuju po jednom od najboljih tenisera ikada. 

Foto: reuters

Novak Đoković osvojio deseti trofej na Australijan openu

Likovali su, ismevali ga, omalovažavali, pravili se pametni....

Da krenemo od Stefanisa Cicipasa, koga je Novak Đoković počistio u finalu za deseti trofej (3:0) u Melburnu. Pre godinu dana je poručio našem asu da pravi ostale teniserima budalama. Sad je dobio lekciju tamo gde zaista treba da priča, na terenu. 

- Čini se da ne igraju svi po pravilima. Mali procenat izgleda bira svoj put, čineći da većina izgleda kao budale ili tako nešto. Naročito nakon što je ATP objavio kriterijum za ulazak u zemlju. Niko nije mislio da može da dođe nevakcinisan i da ne prati protokole koje su mi dati. Ja sam odlučio da odem i da budem 100 odsto spreman. Novak je otišao na drugu stranu. Ne znači to da je moj put ispravan, a da njegov nije. Jedan način je da svaki igrač prati pravila, a statistika kaže da je 98 odsto igrača vakcinisano. Jedan put je da pratite protokole i da budete vakcinisani i spremni da se takmičite, a drugi je ovaj koji biraju neki drugi, koji nije po pravilima - rekao je Cicipas tada.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

Pre Grka, Tomi Pol je platio za sve gluposti koje je pravio. Kada je Kirjos na Tviteru pisao "šta bi uradili ako zbog Đokovića završi u zatvoru", Pol je odgovorio da bi on lično skupljao novac za kauciju da ga izbave.

To nije sve! Na Lejver kupu u septembru 2022. godine, kada se opraštao Rodžer Federer  Tomi Pol je izbegao rukovanje sa Novakom Đokovićem, pa mu je okrenuo leđa kada je Đoković došao da se pozdravi sa članovima svoje ekipe. Nije mu Novak zaboravio nepoštovanje koje je pokazao, očitao mu je bukvicu u polufinalu (7:5, 6:1, 6:2). 

Foto: Tanjug

Tomi Pol utučen

I nesrećni Andrej Rubljov je preslišan u Melburnu. Rus ima dugačak jezik, pravio se pametan kada su Novaka ponižavali, pa je nokautiran. Koliko mu je bio teško dokazak je fotografija iz teretane posle meča, bio je toliko utučen, da nije znao gde se nalazi.

- Ja nisam imao ni najmanjih poteškoća da uđem u Australiju, jer sam vakcinisan. Situacija sa Novakom je veoma konfuzna i ne znamo sve detalje. S jedne strane imamo savezni zakon zemlje, s druge lični dogovor između Đokovića i organizatora turnira. Međutim, lični dogovori ne daju za pravo sportisti da pređe granicu. Zakon zemlje je zakon! Niko od nas ne bi voleo da se nađe u takvoj situaciji. Mogu samo da slegnem ramenima i da se kajem što se priča o tim stvarima, a ne o tenisu - pričao je Rubljov pre godinu dana, a sad se verovatni kaje.

Foto: reuters

Andrej Rubljov

Mada, Đoković i Rubljov su verovatnoi izgladili odnose jer je igrao sa njim finale Serbia opena prošle godine, kada su se i kucali jajima jer su igrali na Vaskrs. Novak ipak nije propustio proiliku da ga u Melburnu podseti da bi trebalo da ima malo više poštovanja prema legendama. 

Slično je proša i Aleks De Minor, počišćen je sa terena sa 6:1, 6:2, 6:4 (6:2, 6:1, 6:2).Australijanac je prošle godine među prvima prozivao Novaka, smejao se jer je bio zatvoren u hotelu i nije mogao da igra.  Sad je sve stiglo na naplati, pa je ponižen pred svoijim navijačima.

Foto: reuters

Aleks de Minor


Šteta je samo što Đoković nije imao priliku i Nadalu da odgovori zbog prošlogodišnjih reči Španca dok je srpski teniser bio zatvoren u hotelu za migrante. 

- Da je hteo, mogao je bez problema da igra u Australiji. Doneo je svoje odluke, svi imaju prava na to, ali ima i posledica. Naravno da se nikome ne dopada trenutna situacija. Na neki način mi ga je žao, ali istovremeno, znao je uslove već nekoliko meseci i doneo je odluku - rekao je Nadal. 

- Već sam umoran od ovih priča. Pre nedelju dana, kada je dobio spor na prvoj instanci, rekao sam da je pravda rekla svoje. Tad su saopštili da je viza u redu, pošteno. Juče su rekli nešto drugačije, a ja nikad neću ići protiv pravde. U idealnom, sportskom svetu, najbolje je kad najbolji igraju. Da je Đoković igrao to bi bilo najbolje za sve.

Foto: Tanjug/AP

 


Ali, nije ga Novak zaboravio. Imao je poruku i za Španca kada je prokomentarisao sramne spekulacije da nije povređen.

- Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moju povredu sumnja, a kada se neko drugi povredi, to utiče na njih. Onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. To je vrlo interesantno. Znate o kome se radi tačno - jasan je bio Novaka Đoković.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17