• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2021

14:20

Vesić: Budžet Grada Beograda od danas 1,127 milijardi evra

Beograd

Vesić: Budžet Grada Beograda od danas 1,127 milijardi evra

Podeli vest

Sa današnjim povećanjem od 6,3 procenta budžet Grada Beograda sa budžetima gradskih opština iznosi 1,127 milijardi evra, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

On je za Studio B izjavio da današnje povećanje kroz rebalans iznosi 68 miliona evra, prenosi Beoinfo.

"Budžet grada biće povećan za 5,3 odsto ili za šest milijardi dinara, a budžeti gradskih opština biće veći za čak 16,3 ili za 1,85 milijardi dinara. Fiskalni deficit je projektovan u iznosu od 8,8 milijardi dinara, što čini 8,84 odsto ukupnih prihoda planiranih za 2021. godinu i potpuno je pokriven prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina", rekao je on.

Dodao je da će Beograd i ove godine vratiti skoro 45 miliona evra od dugova koje je ostavila vlast koja je Beogradom vladala do 2013. godine.

"Rebalansom budžeta odvojili smo 250 miliona dinara za uređenje više od sto fasada u kulturno-istorijskim celinama na teritoriji Beograda, zatim 360 miliona dinara kako bi započeli zamenu ekološki neprihvatljivih, energetski neefikasnih i tehnološki dotrajalih svetiljki u prigradskim opštinama", istakao je Vesić.

Dodao je da su obezbeđena sredstava i da Grad kupi sto zglobnih autobusa sa pogonom na prirodni gas, zatim 100 miliona dinara da se kupe nove cisterne za pranje grada, 50 miliona dinara za čišćenje grafita i 95 miliona dinara za nabavku mernih stanica sa programskim rešenjem za proračunavanje kvaliteta vazduha i predikciju zagađenja.

Vesić je naveo da je 225,5 miliona dinara planirano za finansiranje izrade geotehničkog elaborata za drugu liniju i drugu fazu prve linije beogradskog metroa i usluge izrade studija, 200 miliona dinara za uređenje Ugrinovačkog puta i 120 miliona dinara za nabavku i ugradnju automatskih potapajućih stubića sa pratećom opremom.

On je naglasio da je obezbeđeno i 700 miliona dinara za rekonstrukciju objekta Muzeja grada Beograda u Resavskoj ulici, 70 miliona dinara za rekonstrukciju objekta Legata Mome Kapora u Karađorđevom parku, 18 miliona dinara za izgradnju letnje scene Beogradskog dramskog pozorišta, 20 miliona dinara za novo gradsko pozorište KPGT, a Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda dobio je 50 miliona dinara.

Za besplatne škole sporta, istakao je zamenik gradonačelnika, dodatno je obezbeđen 61 milion dinara, a za rekonstrukciju Pionirskog grada još 23,7 miliona dinara.

"Ovim rebalansom odvojili smo i 400 miliona dinara za finansiranje nabavke tablet računara i elektronskih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola", zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu!
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu!

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)
Showtime

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)

Srpska teniserka Olga Danilović (23) poražena je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, dok je njen dečko, sjajni slovenački golman Jan Oblak (31), eliminisan sa Evropskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Portugala posle penala u osmini finala. Zaljbljeni golupčići sada vidaju jedno drugom rane i uživaju u ljubavi koju se ne libe da pokažu na društvenim mrežama.

08.07.2024

15:09

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set