• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.12.2021

17:32

BEOGRAD JE I NJIHOVA KUĆA! Vesić u Starom dvoru ugostio decu iz Draževca!

Informer.rs

Beograd

BEOGRAD JE I NJIHOVA KUĆA! Vesić u Starom dvoru ugostio decu iz Draževca!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru učenike osnovne škole iz obrenovačkog naselja Draževac

Kako je preneo novinarima, do ovog susreta je došlo nakon što je jedan od učenika te škole video Vesićev snimak sa Tik-Toka na kojem sprema palačinke za zaposlene u Skupštini grada i pitao da li može da napravi palačinke i za njega i njegove drugare iz odeljenja.

- Odgovorio sam mu na molbu i oni su danas u organizaciji svoje škole i opštine Obrenovac došli u Beograd - rekao je Vesić i dodao da su deca iz Draževca, osim Starog dvora, posetila i Muzej Nikole Tesle.

Foto: Informer.rs

Nakon što je 45 osnovaca iz Draževca poveo u obilazak Starog dvora, tokom kojeg im je pričao o istoriji tog zdanja, deca su imala priliku i da probaju čuvene palačinke pravljene po receptu koji je krajem 60-ih godina prošlog veka donela Olivera Katarina, čiji je suprug bio potredsednik Skupštine grada.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti decu iz različitih delova Beograda jer je, kako im je poručio, Beograd njihova kuća.

Podsetio je da je Skupština grada mesto gde se donose odluke i dodao da deca treba da vide kako izgledaju institucije u kojima se odlučuje.

Foto: Informer.rs

- Drago mi je što su tako radosno saslušali priče o našoj Skupštini grada jer to su priče o istoriji Srbije i što su svesni veličine naroda kojem pripadaju i istorije koju taj narod ima - rekao je Vesić.

Direktorka osnovne škole Draževac Gordana Vujačić izrazila je zadovoljstvo što su učenici te škole posetili Stari dvor.

- Veoma mi je drago što deca iz rubnih opština imaju priliku da obiđu centar grada i da se upoznaju sa istorijom i kulturom Beograda - rekla je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set