• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2024

16:44

U ponedeljak preliminarne rang liste za upis dece u beogradske predškolske ustanove

Shutterstock

Beograd

U ponedeljak preliminarne rang liste za upis dece u beogradske predškolske ustanove

Podeli vest

Direktorka beogradske Predškolske ustanove “Dečiji dani” Sanja Lazović izjavila je danas da će u ponedeljak, 10. juna, biti objavljene preliminarne rang liste upisane dece u beogradske predškolske ustanove dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Nakon ponedeljka, kada izađu preliminarne rang liste, uslediće rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

- Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula - rekla je Lazović.

Predškolska ustanova “Dečiji dani”, koja upisuje oko 400 mališana, i ove godine sprovodi program "Pre prvog koraka” sa ciljem prilagođavanja dece, ali i roditelja na nove uslove u vrtićima. Program, koji se sprovodi već skoro 20 godina, počinje sredinom juna.

- Program podrazumeva jednu sveobuhvatnu senzibilizaciju porodice na polazak deteta u vrtić. Specifičan je po tome što već u junu roditelji imaju sastanak sa vaspitačima i upoznaju se sa radom ustanove, kako bi preko leta prilagodili navike svog deteta i uskladili ih sa ritmom vrtićkog dana -rekla je Lazović.

Ovaj program je, prema njenim rečima, pokazao veliku prednoost i olakšanje roditeljima koji se u najvećem broju slučajeva po prvi put odvajaju od svog deteta.

- Program je unapređen i od prošle godine postoji novi koji se zove Korak napred i dodatno olakšava roditeljima, a pre svega detetu odvajanje i odaptaciju. Roditelji imaju mogućnost da sa detetom borave u grupi i zajedno sa vaspitačima olakšaju adaptaciju detetu na nove uslove - rekla je Lazović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set