• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

04.09.2020

14:58

UŽICE DOBILO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO: Građani će na jednom mestu moći da nabave sve važne papire, NA GUŽVU ZABORAVITE!

Vesti

UŽICE DOBILO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO: Građani će na jednom mestu moći da nabave sve važne papire, NA GUŽVU ZABORAVITE!

Podeli vest

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Branko Ružić i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević otvorili su kancelariju jedinstvenog upravnog mesta

Građani Užica će sada na jednom mestu u zgradi Gradske kuće moći da izvade dokumenta iz matične knjige rođenih, za dečiji dodatak, objedinjene procedure, tu je i poreska lokalna administracija, i dr.

- Ovde je bila stara pisarnica i prostor je potpuno adaptiran. Nabavljena je nova kompjuterska oprema, novi nameštaj, odvojeni su šalteri i ono što je najvažnije više neće biti gužve – rekla je gradonačelnica.

Foto: Z.G.

 

Ovaj projekat je finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa učešćem grada Užica od 10 posto, a vrednost projekta je 8 miliona dinara Ministar Ružić je podsetio da su radovi na ovom prostoru počeli 27. maja ove godine i da su finalni radovi završeni pre mesec dana, što je za svaku pohvalu.

- U ovom konceptu jedinstvenog upravnog mesta je iskorišćen proces digitalizacije, usklađivanje zakonskih akata, postavljena elektronska platforma e- zup, a sve u svrhu da građani budu zadovoljni.

Foto: Z.G.

 

Ovaj pilot projekat uveden je 2018. godine i do sada je otvoreno 9 i završeno još 6 jedinstvenih upravnih mesta, a imamo nameru da nastavimo i u drugim lokalnim samoupravama. Za ovu godinu za tu namenu opredeljeno je 20 miliona dinara – rekao je ministar Ružić.

Foto: Z.G.

 

On je dodao da je u prethodnom periodu ovo ministarstvo u opštinama Zlatiborskog okruga finansiralo preko 50 miliona dinara, između ostalog uređenje partera Narodnog muzeja u Užicu, koji ima preko 70.000 muzejskih jedinica, a 2018. godine je finansirana igradnja Kulturnog centra u Sevojnu, dok će danas u Kosjeriću posetiti zgradu opštine gde je sa 5,5 miliona dinara od ministarstva urađena fasada te zgrade, stare preko 60 godina, u cilju energetske efikasnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set