• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

22.06.2021

14:30

RUDNA GLAVA ČEKA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Sve je spremno za otvaranje proizvodnog pogona "Yumko" čiju je izgradnju ON NAJAVIO/FOTO/

V.J.

Vesti

RUDNA GLAVA ČEKA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Sve je spremno za otvaranje proizvodnog pogona "Yumko" čiju je izgradnju ON NAJAVIO/FOTO/

Podeli vest

Rudna Glava, najveće selo u majdanpečkoj Opštini ponovo je u žiži intersovanja javnosti. Mini fabrika površine 900 metara kvadratnih tekstilne industruje ,,Jumko,, iz Vranja čija je gradnja počela u Rudnoj Glavi sredinom aprila meseca, potpuno je završena

Interesovanje za posao pokazalo je dosta radnika, pre svega žena iz ovog sela i okruženja kojima bi to bilo prvo zaposlenje ali ima i onih koje su bez posla ostale zatvaranjem majdanpečke fabrike za preradu zlata i plemenitih metala ,,Zlatara,,Majdanpek.

,, Svi radovi na fabrici ,,Jumka,, iz Vranja u Rudnoj Glavi su privedeni kraju, prateći dinamiku koja je bila predviđena. Mesna zajednica je ispoštovala sve što je od nas traženo, takođe i predstavnici matične kuće u Vranju su odradili svoj deo obaveza uz poštovanje svih pravila i rokova nametnutih od strane nadležnih institucija.

Foto: V.J.

 

Za sve ovo vreme imali smo odličnu saradnju. Javilo se dosta zainteresovanih žena za posao, njih oko 200 međutim, neophodne kriterijume po raspisanom konkursu ispunilo je 80, koliko je dobilo posao.

Obuka od strane neophodnog stručnog kadra obavljena je u Vranju i probni rad u opremljenom pogonu mašinama i svim ostalim neophodnim pratećim sadržajima za rad koji su iz Vranjske fabrike stigli u Rudnu Glavu, je već krenuo. Rad naših radnica prati se i nadgleda od strane tehnologa i majstora za šivenje i krojenje koji su došli iz Vranja i sve je spremno za zvanično otvaranje koje je zakazano za predstojeći vikend, kada očekujemo po obećanju dolazak i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, da fabriku zvanično pusti u rad.

Foto: V.J.

 

Ona je i sagrađena na njegovu inicijativu, za Informer kaže Stanimir Balanović, predsednik Saveta MZ Rudna Glava. Da će ovo biti prava razvojna šansa za ovaj deo Istočne Srbijie u koju će se po očekivanjima još investirati kako bi se što više ljudi zadržalo i sprečio dosadašnji veliki odliv stanovništva, veruju najviše žitelji Rudne Glave ali i čitave majdanpečke Opštine.

Foto: V.J.

 

Sve što je obećano polako se realizuje. Putna infrastruktura kao jedan od gorućih problema na ovom području polako dobija nove obrise, jer JP ,, Putevi Srbije,, uveliko sa mehanizacijom radi na rekonstrukciji puta od Donjeg Milanovca do Majdanpeka. Tako da se sve odvija po planu, pa su i nadanja izvesnija da polako ali sigurno za ovaj kraj Srbije u budućnosti dolaze bolji dani.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 3 godine

Dato obećanje je ispunjeno, ova fabrika će mnogo značiti Rudnoj Glavi i njenim stanovnicima

Katja

pre 3 godine

Onako kako je receno tako je i ucinjeno, otvaranje ce biti u Rudnoj Glavi

Oko

pre 3 godine

Sjajna fabrika! Predsednik je obecano i ispunio kao i uvek.

Petar

pre 3 godine

Jako mi je drago zbog izgradnje nove firme u Srbiji.

Milan

pre 3 godine

Svaka cast bitno je da se svi regionu razvijaju

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set